Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce "İstedikleri kadar montaj kaset yapsınlar Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum. 'Saray'dan para aldı' çekilemez diyenlere sesleniyorum. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum" dedi.

Muharrem İnce: Adaylıktan çekiliyorum

Muharrem İnce: Adaylıktan çekiliyorum

İnce'nin 14:00'te düzenlendiği basın toplantısı sonrası gözler kısa süre önce 'Adaylıktan çekilirse, adaylıktan çekilirim' polemiği yaşandığı TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a çevrildi. Her ne kadar iki siyasi arasındaki polemik farklı koşullar için konuşulmuş olsa da Baş'ın, çekilme kararı için ne diyeceği merak konusu oldu. 

Ne olmuştu?

Erkan baş geçtiğimiz hafta bir video çekerek cumhurbaşkanlığı adaylığından Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilmesi için Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye çağrı yaptı. İnce ise “Kendisi İstanbul 3. Bölge adaylığından çekilsin, bizim adayımızı desteklesin. Bakalım ne diyecek benim bu çağrıma” yanıt verdi.

TİP lideri Erkan Baş'tan Muharrem İnce'ye çağrı: Bu zaferde sizin de katkınız olsun

Alanya'da Trafikte Kavga: Öğrenci Servisinin Camları Demir Sopayla Kırıldı Alanya'da Trafikte Kavga: Öğrenci Servisinin Camları Demir Sopayla Kırıldı
TİP lideri Erkan Baş'tan Muharrem İnce'ye çağrı: Bu zaferde sizin de katkınız olsun

Yaşanan üzerine Baş şu ifadeleri kullandı: Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday çağrısını ilk yapan parti TİP oldu. Bugün TİP’e gösterilen büyük ilginin bir nedeni de bu. Çünkü biz halkın büyük bir bölümünün talebini dile getirdik. Sayın İnce’ye yönelik çektiğim video da bu düşünceyle çekildi. Bugün Türkiye Saray rejiminden kurtulmanın eşiğine kadar gelmiş, yurttaşta tek kaygı yaratan şey bu durum. Muharrem İnce çok büyük haksızlıklara uğramış olabilir. Ancak ülkemizin ve halkımızın kurtuluşu bu haksızlıktan daha kıymetlidir. Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmek için koşulu Erkan Baş’ın milletvekili adayı olmamasıysa, buyursun hemen çekilsin. Yeter ki bu ülkeyi o karanlık sürece son verecek bir yere taşıyalım”

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi