MEB'den Büyük Değişiklik: Ortak Sınavlarda Test Dönemi Sonlandı, Yeni Değerlendirme Yöntemi Geliyor MEB'den Büyük Değişiklik: Ortak Sınavlarda Test Dönemi Sonlandı, Yeni Değerlendirme Yöntemi Geliyor

Okullarının müfredatına 'Adabımuaşeret' dersi eklendi


Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul ve lise müfredatına yönelik yeni bir seçmeli ders hazırlandığını duyurdu. Okulların müfredatına "Görgü Kuralları" dersi eklenirken, Bakanlık pedagojik uygunluk açısından liselerde "Görgü Kuralları ve nezaket", ortaokullarda ise "Görgü Kuralları ve nezaket" dersinin adını belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul müfredatına "edep" konusunun eklendiğini duyurdu.

Bakanlık, pedagojik uygunluk açısından söz konusu dersin adını ortaöğretim kurumlarında "görgü kuralları ve nezaket", ortaöğretim kurumlarında ise "görgü ve nezaket" olarak belirledi.

Ortaokullarda okutulacak "Görgü Kuralları ve Nezaket" dersinin amacının öğrencilere iletişimde görgü ve nezaketin önemini kavramalarını sağlamak, ailede, okulda, toplumda ve toplum içinde görgü ve nezaket kurallarını öğretmek olduğunu belirtmek gerekir. ilişkilerde, kişilerarası. .

Derslerin amacı, öğrencilerin farklı kültürlerde görgü ve nezaketin önemini anlamaları, çevreye duyarlı olmaları, dijital ortamlarda görgü ve nezaketin önemini fark etmeleriydi.

Ortaokulların "Görgü Kuralları" dersinde görgü kuralları ve nezaket kuralları, Türk kültürü ve toplumsal gelişmeler dikkate alınarak geniş bir perspektifte ele alınacak.

Görgü Kuralları dersinde teorik bilgilerin öğretilmesi yerine drama, gözlem ve tartışma gibi etkinliklere yer verilerek öğrencilerin yaparak, deneyerek öğrenmeleri sağlanacaktır. Ders, öğrencilerin geçmişin ve günümüzün kültürünün görgü, nezaket ve zarafetini içselleştirmesini sağlayacak şekilde davranışa dönüşen yaşam boyu öğrenmenin önünü açacaktır.

Dersin amacı, tutum ve davranışlarını bu doğrultuda şekillendiren insanlar arasında karşılıklı sevgi, saygı ve toplumsal barışı sağlayacak şekilde, milli ve manevi değerleri içselleştirip, insan ilişkilerini düzenleyen kuralları hayatında uygulayan insanlar yetiştirmektir. (karar)

Editör: Haber Merkezi