Konya'da, ailelerin onayıyla birleşen iki genç, D.K. (17) ve O.K. (17), 3 Ağustos'ta resmi bir nikahla evlendiler. Düğünleri için hazırlıklara başlayan çift, 19-21 Ekim tarihleri arasında Balıkesir'in Susurluk ilçesinde üç gün sürecek büyük bir düğün planladılar.

İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti İmamoğlu Fransa Ziyaretinde Paris Belediye Başkanı Hidalgo'yu Ziyaret Etti

Ancak bu düğün, aileler arasında yaşanan trajik olaylarla akıllara durgunluk verdi.

Damat tarafı, kızın ailesine 250 bin lira başlık parası ödedi. Her şey planlandığı gibi giderken, düğünün ikinci gününde kız tarafı, acil bir nedenle Konya'ya dönmek istediklerini iddia etti. Damadın ailesi bu ani isteği şüpheyle karşıladı ve takıları geri almak istedi. Bu noktada taraflar arasında bir kavga patlak verdi ve takılar geri alındı, ancak bir kısmı gelinin üzerinde kaldı.

D.K., düğünü terk edip ailesinin yanına döndükten sonra eşi O.K.'ye ailesinin onu daha önce başkalarıyla evlendirmek isteyerek dolandırdığını iddia etti. Olayın ardından polise başvuran D.K., ifadesini değiştirerek silah zoruyla alıkonulduğunu ve darbedildiğini iddia etti, bu kez ailesinin yanı sıra eşi ve eşinin ailesinden de şikayetçi oldu.

Damat tarafı ise başlık parası, düğün masrafları ve takı giderleri nedeniyle büyük bir zarara uğradıklarını belirterek, avukatları Hakan Gündoğdu aracılığıyla 'yağma' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.(karar)

Editör: Haber Merkezi