İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde bulunan özel bir spor okulunda otizmli bir gence yönelik şiddet iddiasıyla tutuklanan eğitmen, yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. Büyükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya tutuklu sanık Veysel Bağırsakçı, mağdur Kadir A., müşteki Telli A. ve taraf avukatları katıldı.

Tartışma Sonucu 3 Çocuk Annesi Bıçaklanarak Öldürüldü Tartışma Sonucu 3 Çocuk Annesi Bıçaklanarak Öldürüldü

Duruşmada sanık Veysel Bağırsakçı, üniversite üçüncü sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, yaklaşık 1,5 yıldır söz konusu kurumda yarı zamanlı çalıştığını ifade etti.

Bağırsakçı, mağdur Kadir A. ile birlikte oyun oynadıklarını ancak Kadir'in sözlerini dinlemediğini ve diğer öğrencilerle birlikte olabileceği bir alana götürdüğünü, ancak Kadir'in yine dinlemediği için içi boş bir eğitim çubuğu ile sol omzuna vurduğunu dile getirdi. Ancak diğer vücut yaralanmalarının kendisi tarafından olmadığını belirtti ve pişman olduğunu ifade etti.

Mahkeme, tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi. Ancak Cumhuriyet savcısı, sanığın "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama" suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası almasını talep etti.

Duruşmanın ardından mağdur Kadir A.'nın avukatları, adliye önünde bir açıklama yaparak, olayın 6 Şubat'ta yaşandığını hatırlattılar ve müvekkilin özel bir kurumda eğitim ve rehabilitasyon aldığı sırada bir öğretmen tarafından şiddete uğradığını belirttiler.

Sanığın üst seviyeden ceza alması ve diğer öğretmenlerin de dava kapsamına alınması talebinde bulundular.

Kaynak: Haber Global