Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Pakistan'da 8 Şubat'ta gerçekleştirilen genel ve yerel seçimlerin ardından seçimlere hile karıştırıldığı iddialarıyla ilgili ilk istifa gerçekleşti. Rawalpindi Komiseri Liaquat Ali Chattha, ülkedeki seçimlere hile karıştırdığını itiraf ederek istifa etti.

Chattha, basın toplantısında kent halkına haksızlık yaptığını kabul ederek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ayrıca, bu eylemlerin arkasında kimin olduğunu bilmediğini belirtti ve kendisinin de büyük baskı altında olduğunu ifade ederek, olaya karışan tüm yetkililerin sert bir şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Ancak, Pakistan Seçim Komisyonu (ECP) Chattha'nın iddialarını reddetti ve hiçbir komisyon yetkilisinin seçim sonuçlarını değiştirilmesi yönünde talimat vermediğini belirtti. ECP, hiçbir komiserin seçimlerin yürütülmesinde doğrudan bir rolü olmadığını vurguladı.

Seçim sonuçlarına göre, Pakistan'da eski Başbakan Imran Khan'ın desteklediği bağımsızlar, 266 sandalyeli Ulusal Meclis'te 92 sandalye kazanarak seçimde en fazla sandalye kazanan grup oldu.

Ancak, hiçbir parti hükümeti kurmak için gerekli olan 134 sandalye sayısına ulaşamadı. Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ise 79 sandalye kazanarak seçimde ikinci sırada yer aldı. eski Başbakan ve PML-N lideri Navaz Şerif'in koalisyon hükümeti için seçimde 54 sandalye kazanan Bilawal Butto Zardari'nin liderliğindeki Pakistan Halk Partisi (PPP) ile ittifak görüşmeleri yaptığı ifade edildi.

Kaynak: birgün