Pakistan'da 8 Şubat'ta gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarına yönelik devam eden protestoların ortasında, ülke genelinde X sosyal medya platformuna erişim kısıtlandı.

Londra merkezli "Netblocks" internet sitesi, Pakistan genelinde X'e erişimde kesinti olduğunu duyurdu. Sosyal medyada bu erişim kısıtlamasına karşı binlerce kişi tepki gösterdi.

Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı! Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı!

Ülkede Ulusal Meclis ve eyalet meclisleri için yapılan seçimlerde oy sayımı devam ederken, 10 Şubat'ta da X'e erişim kısıtlanmıştı.

Tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI), seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla ülke genelinde protesto gösterileri düzenliyor.

PTI, seçimlerde birinci parti olarak çıksa da çok sayıda seçim bölgesinde oyların çalındığını ve rakip partilere kaydırıldığını savunuyor. Bu iddiaya bazı siyasi partiler de katılıyor.

Pakistan Seçim Komisyonu, 8 Şubat'taki seçim sonuçlarını 11 Şubat'ta açıklamıştı. Resmi sonuçlara göre, seçimleri PTI destekli bağımsız milletvekilleri birinci, eski Başbakan Navaz Şerif’in liderliğini yaptığı Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) ikinci sırada tamamlamıştı.

Kaynak: sözcü