İstanbul'da CHP İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı.

Ali Rıza Braka, Arnavutluk kökenli olup 2021'de Türk vatandaşı olduğunu, Seas Besicilik Sanayi Limited Şirketi isimli şirketi olduğunu ve çeşitli sektörlerde yatırımlarının bulunduğunu belirtti. Satışın gerçekleştiği ofisin sahibi Gökhan Taşkapan'ın hukuk danışmanı olduğunu ifade eden Braka, 14 dairelik binayı emlak şirketi aracılığıyla satışa çıkardığını ve toplamda 43 milyon TL istediğini dile getirdi. Ancak ilk görüşmede düşük bir teklif aldığı için binayı satmadığını belirtti.

İYİ Parti kongrenin yapılacağı salona seyirci almayacak İYİ Parti kongrenin yapılacağı salona seyirci almayacak

Braka, daha sonra avukatı Gökhan Taşkapan aracılığıyla CHP'li isimlerle görüşmeler yaptıklarını ve sonunda 41 milyon TL bedelle taşınmazların CHP'ye satıldığını söyledi. Bu sürecin tamamının avukat Taşkapan ve CHP'li isimler arasında gerçekleştiğini ifade etti.

Satış işlemi için Canan Kaftancıoğlu ile 6 Kasım 2019'da noterde sözleşme imzaladıklarını belirten Braka, sözleşmede resmi olarak 24 milyon 360 bin TL bedel gösterdiklerini ancak 41 milyon TL bedelle anlaştıklarını savcılığa sunulan belgelerle destekledi.

İddialar arasında yer alan para sayma işlemine ilişkin olarak Braka, ofisine çağrıldığını ve toplamda 15 milyon 510 bin TL'yi aldığını, paranın tamamının Türk lirası olduğunu belirtti. Görüntülerdeki Euro cinsinden paraları tanımadığını ve bu kişilerin kendisinin ofiste bulunmadığı bir zamanda çekilmiş olabileceğini söyledi.

İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ise ifadesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'i tanıdığını ve emanet para olduğu için bir kısmını teslim aldığını belirtti. Ancak, ofiste bulunan diğer kişileri tanımadığını ve görüntülerdeki Euro cinsinden paraları neden saydığını hatırlamadığını ifade etti. Yılmaz, Braka'yı tanımadığını ve görüntülerin çekildiği sırada Braka'nın ofiste olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM