Mercedes-Benz Türk Ampute Futbol Milli Takımı'na Büyük Destek Mercedes-Benz Türk Ampute Futbol Milli Takımı'na Büyük Destek

Trendyol Süper Lig'in 18. sezonu. Derbi haftasında karşı karşıya gelen F.Bahçe ile Galatasaray, oynanan futboldan çok tartışmalı pozisyonlarla öne çıktı.

Hele ki Galatasaray'ın 22. sezonu. Eski hakemler ve yorumcular, dakikada Icardi'den beklenen penaltıya ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Mauro Icardi'nin pozisyonuna ilişkin suç tartışmasına ilişkin yorumlar şöyle:

Fırat Aydınus: "Partinin tartışılan tek önemli pozisyonu. Maçı izlerken 3 farklı açı gördük. Bu 3 açıya göre yorum yapacağız. Bunu vurgulayarak söylüyorum. Başka bir görüntü belirirse yorum değişebilir. Top oyunda, pozisyon ceza sahası. Icardi, Djiku'nun gömleğini çıkarıyor. Djiku daha sonra şiddetle kolunu hareket ettirir. Bu açılara göre Icardi'nin başı yüzüne ulaşıyor. Teknik olarak bu pozisyonda F.Bahçe lehine faul ve Djiku'nun şiddetli hareketi kırmızı karttır veya top oyunda olduğu için bu ikili kavgaya faul gerekmez, kavga denilebilir. .

Djiku'nun hareketi kırmızı kart ve penaltı ama bu açıdan söylüyorum, vurgulayarak söylüyorum... İki karardan biri; Ya Icardi, hareketten önce faul yaptığını söyleyecek ve bunu faul olarak değerlendirecek ya da Djiku'nun hareketi kırmızı kart ve penaltı gerektirecek. VAR sadece bu kornerleri varsa net delil sunamadığı için hakemi çağırmadı."

'PENALTI VERİLMELİYDİ'

Rıdvan Dilmen: "Gördüğümüz kadarıyla kesinlikle penaltı. En son ayrıldığında ona tokat atıyor. VAR hakemi çağırsa 5 saniye izleyip penaltıyı verecekti. Verilemeyen ve yaptırımı olmayan bir ceza."

Erman Toroğlu: "Sol eli şöyle geliyor, sağ eli şöyle geliyor. Yani ikili mücadele, itme, itme... Bu görüntü bana hiçbir şey anlatmıyor. Her ikisi de birbirini çeker ve iter. Djiku'da hareket var ama geliyor mu gelmiyor mu? Bu anlamda penaltıyı veren adam varsa... Bilmiyorum."

'NET PENALTI VE KIRMIZI KART OLMALIYDI'

Ahmet Çakar: "Djiku'nun top oyundayken Icardi'ye yaptığı yumruk ve tokat karışımı net penaltı ve kırmızı kartla ödüllendirilmeliydi. Hakemin verdiği puana fenerbahçe minnettar olmalı.."

Deniz Çoban: "Maç 26 kamerayla çekildi, 10 kamera pozisyonu kaydedildi. Maçın hakemi topu takip ediyor. Djiku sağ kolunu sallıyor ama bunun Icardi'nin kafasına çarpacağını sanmıyorum. Sağ kol değil, Icardi'nin yüzüne kadar uzanan sol kol. Yer çekimini görsem kırmızı kart olduğunu anlayabilirdim ama göremiyorum. Penaltı ve sarı kart olmalıydı. Icardi, yüzüne aldığı darbenin ardından yüzünü tutarak düşüyor. Hakem açısından gerçekten çıkmazda. Hakemi suçlayamam. VAR 52 saniye boyunca pozisyonu izledi. 10 kameraya baktılar ama ikna edecek bir açı bulamadıkları için hakemi çağırmadılar. Türkiye'de de benzer pozisyonlar vardı, hakem çağırmamak daha iyi dediler. VAR'ın bu 26 kameraya bağımsız olarak erişim hakkı bulunuyor. İstasyon müdürüne bağlı olmak zorunda değiller. "Takip ettiğimiz tüm kornerler VAR'a ulaştı ve eminim onlar da bunu takip ettiler."

Kaynak: KARAR