Cuma akşamı, Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde meydana gelen alçakça saldırıda 9 kahraman askerimiz şehit oldu. Bu acı haberin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye hemen operasyon düzenlerken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gerçekleştirilen operasyonlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki hava harekâtları kapsamında toplam 78 hedefin etkisiz hâle getirildiğini ve 77 teröristin imha edildiğini aktardı.

Milli Savunma Bakanı, aynı zamanda bölgede devam eden terörle mücadele operasyonlarına dair bilgi almak üzere yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanlarıyla bir video telekonferans toplantısı düzenledi.

Ticaret Bakanlığı beyaz ete ihracat yasağı getiriyor Ticaret Bakanlığı beyaz ete ihracat yasağı getiriyor

Toplantıda, Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki güncel durumu değerlendiren Bakan Güler, yapılan operasyonlarla şehitlerin anısına layık bir mücadele sergilendiğini ve terörle mücadelenin daha da yoğunlaştırılacağını vurguladı.

Bakan Güler, elde edilen başarıların öncelikle aziz şehitlere ve fedakâr silah arkadaşlarına ait olduğunu belirterek, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM