Esenyurt'ta 19 Aralık 2023'te gerçekleşen bir operasyonda, polis ekipleri tarafından O.Ö.'nün poşetinde 500 gram uyuşturucu ele geçirildi. Olayın ardından şüpheli O.Ö., yanındaki B.K. ve S.M. ile birlikte gözaltına alındı ve Esenyurt Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Karakolda, suç unsurları polis memuru S.Y'ye teslim edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından O.Ö. ve B.K. tutuklanırken, S.M. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran "Rüzgar" adlı gizli tanık, ifadesinde O.Ö'nün üzerinde bulunan uyuşturucunun polis tarafından 600 bin lira karşılığında baharatla değiştirildiğini öne sürdü.

Bu iddia üzerine başlatılan çalışma kapsamında izlenen kamera görüntülerinde, avukat H.Ö.'nün polis merkezine sürekli giriş-çıkış yaptığı tespit edildi. Görüntülerde, H.Ö.'nün dışarıdaki araçtan aldığı poşeti montun içine saklayarak, suç eşyalarının bekletildiği odasına girdiği, daha sonra elinde poşetle odadan çıkıp aracına bindiği ve polis memuru S.Y'nin suç eşyasını kendi dolabına yerleştirdiği belirlendi.

Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı

25 Aralık'ta S.Y'nin, şüphelilerden ele geçirilen poşeti Kriminal Polis Laboratuvarına gönderdiği ve yapılan incelemede poşetin içindeki maddenin uyuşturucu olmadığı tespit edildi.

S.Y. ve H.Ö.'nün ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, S.Y'nin itirafı ve görüntülerde yer alan üçüncü kişinin ismini vermesi üzerine avukat H.İ.P. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından polis memuru S.Y. ile avukatlar H.Ö. ve H.İ.P. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Kaynak: sözcü