Balıkesir Türkiye'nin En Borçlu Belediyesi Balıkesir Türkiye'nin En Borçlu Belediyesi

İddiaya göre, Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi’nde 3 çocuklu bir aile, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerinin ardından aileyi ev sahibi evden çıkarıldı.

Evden çıkartıldıktan sonra ev arayışına giren anne Tülay Gökçe tanıdıklarının yönlendirmesiyle depremden 1-2 ay sonra prefabrik ev satışı yaptığı iddia edilen bir şahısla tanıştırıldı. Bu esnada ev için şahsa 218 bin TL ödeme yapan Tülay Gökçe sonrasında bir daha şahsa ulaşamadı. Bunun üzerine anne Gökçe savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

“Çadırda harabelerin arasında yaşıyorum”

Prefabrik ev hayali kurarken toplamda 400 bin lira dolandırıldığını iddia eden kadın, çadırda hayata tutunmaya çalıştıklarını ifade etti: "Depremler sonrasında ev sahibi yakınlarının geleceğini söyleyerek bizleri evden çıkardı. Ben de bu sırada eşime prefabrik ev yaptıralım diye düşündüm.

Bunun üzerine araştırma yaparken yakınlarımız bize 15 gün içerisinde evi yaparak bizleri teslim edebileceklerini söyleyince çok sevindim. Tanıştırdıkları şahsa 218 bin TL ödeme yaptım temel atıldı atılacak derken toplam 400 bin TL paramız gitti. Çadırda harabelerin arasında yaşıyorum, buraları da yıkmaya geldiler ağlayarak yıkımı durdurdum.

Beni oyuna getirdiler. Sağlık sorunlarımda var, evim yıkılmadığı için yardımda alamıyorum. Konu hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum mağdurum yetkililerden yardım bekliyorum” diyerek yardım istedi. (İHA)

Editör: Haber Merkezi