Medvedev, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalandığını belirterek, bu kişilerin inanç uğruna ölmeye hazır din fanatikleri olmadığını, aksine az para karşılığında kiralanmış ve eğitilmiş suikastçılar olduğunu ifade etti.

Ayrıca Medvedev, saldırının gerçek organizatörlerinin Ukrayna yetkilileri olduğunu ve halen IŞİD'in gölgesinde saklandığını iddia etti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u ve bazı Batılı liderleri, saldırının "suç ortağı" ve "sponsorları" olarak suçladı.

Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Medvedev, Macron'un söylem ve eylemlerinin terör saldırısının suç ortağı olarak nitelendirilebileceğini belirterek, Macron ve diğer bazı Batılı liderlerin terör saldırısının sponsorları olduğunu savundu. Bu durumu affedilemez olarak değerlendiren Medvedev, dokunulmazlıkların arkasına saklanılamayacağını vurguladı ve bu liderlerin artık Rusya'nın düşmanı olduğunu ifade etti.

Moskova'daki terör saldırısına ilişkin olarak bugüne kadar 11 kişi tutuklanmıştı ve saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 144 olarak açıklanmıştı.

Kaynak: Sözcü