Şanlıurfa'da meydana gelen katliam gibi kazada yolcu otobüsünün sürücüsü henüz belirlenemeyen 34 RR 9423 plakalı yolcu otobüsü, Viranşehir kara yolunun 66. kilometresinde 34 BFD 059 plakalı otomobile çarparak yol kenarında bulunan benzin istasyonuna devrildi.

Çevredekilerin 112 acil sağlık,polis ve jandarma ekiplerine haber vermesinden dolayı bir sürü ekip bölgeye intikal etti.

ŞANLIURFA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Yara alan kişiler, ambulanslarla Şanlıurfa ve Viranşehir devlet hastanelerine sevk edildi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, kazada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin de yara aldığını bildirdi.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

'YARALILARDAN DURUMU AĞIR OLAN BULUNMAMAKTADIR'

Şıldak, "Bu sabah sahatlerinde Şanlıurfa-Mardin Karayolunda Viranşehir ilçemiz yakınlarında bir yolcu otobüsü ile bir otomobilin çarpışması sonrasında 2 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 25 kişi de yara almıştır. Yaralılardan durumu ağır olan bulunmamaktadır. Kazayla ilgili gerekli soruşturma işlemi başlatılmıştır" diye açıklama yaptı.

O ANLAR KAMERALARA YANSIDI 

Akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde aynı tarafa doğru seyreden 34 BFD 059 plakalı otomobilin ani bir şekilde akaryakıt istasyonuna yönelmesinin ardından peşinden gelen 34 RR 9423 plakalı yolcu otobüsüyle çarpışması sonucunda otobüsün devrilerek istasyona girmesi yer aldı.(karar)

Editör: Haber Merkezi