Kahvaltıların Vazgeçilmez Lezzeti Tavada Kızartılmış Waffle Tarifi! Kahvaltıların Vazgeçilmez Lezzeti Tavada Kızartılmış Waffle Tarifi!

Ruloları pişirmeden önce üzerine 1 bardak tavuk suyu dökmeniz tavsiye edilir. Bu, doldurulmuş sebzelerin kurumasını önleyerek onları daha zengin hale getirir. Tavuk suyu yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

SARMANIN PÜF NOKTASI MEĞER BUYMUŞ

Mükemmel yaprak sarma yapmak istiyorsanız yaprak seçimi önemlidir. Taze, mevsimlik yaprakları seçmek en iyisidir. Et dolgusu yapıyorsanız küçük yaprakları, zeytinyağı dolgusu için ise büyük yaprakları kullanabilirsiniz.

Saracağınız yaprakları önceden işleme tabi tutarak sarmaya hazır hale getirmelisiniz. Salamura yaprak kullanıyorsanız tuzunu çıkarın ve yumuşamasını bekleyin. Bunu yapmak için yaprakları suya koyun ve zaman zaman suyu değiştirin.



Etli veya zeytinyağlı iç harcını zevkinize göre hazırlayın. Dolgu, dolgunun lezzetini belirleyecektir.

Yaprakları sarmaya uygun hale getirmek için sap kısımlarını bıçak yardımıyla ayırın. Daha sonra ince, düzgün ambalajlar elde etmek için dikkatlice sarın. Doldurmayı eşit şekilde dağıtmayı unutmayın çünkü pirinç pişirme sırasında suyu emecek ve şişecektir.

Pişirme aşamasında bazı püf noktalarına dikkat etmek önemlidir. Kullanılmayan yaprakları vazonun dibine yerleştirin. Alt sıraya soğan dilimleri veya domates kabuğu ekleyebilirsiniz, bu da lezzeti artıracaktır.

Dolmalık üzümleri tencereye sıra halinde, aralarında boşluk kalmamasına dikkat ederek dizin. Asmaları daha parlak hale getirmek için biraz zeytinyağı gezdirin. Sarmaları dikey olarak yerleştirirseniz hepsi aynı anda pişecektir.

Tencerenin kapağını kapatmadan önce üzerine taş veya porselen bir tabak koyarak dolmaların dağılmasını önleyebilirsiniz.

Dolmaların üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısıp yavaş yavaş pişmeye bırakın.

Yaprak sarmalar lokum gibi piştikten sonra aynı tencerede soğumaya bırakılır. Sıcak kompresleri aktarırken parçalanmaması için havayla temas etmesine izin vermeyin.

Bu ipuçlarını dikkate alarak yaprak sarmalarınızı daha da lezzetli ve mükemmel bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: KARAR