DenizBank'ın Levent'teki şube müdürü Seçil Erzan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi spor dünyasının ünlü isimlerini içeren 21 mağdurun dolandırıldığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanıyor.

Erzan'ın beyaz kırık telefonu ve bir sim kartının incelenmesi sonucunda yapılan çözümlemelere dair bilirkişi raporu, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

Bilirkişi raporuna göre, Erzan'ın telefonunda 'Fatih Terim Yeni' isimli kişiyle 371 kez mesajlaştığı tespit edildi. Ayrıca, 74 farklı kişiyle olan 181 bin 538 adet mesaj incelendi.

Rapora göre, Arda Turan, Candaş Gürol, Musa Mert Çetin, Emre Çolak, Atilla Yörük, İbrahim Çağlar, Fernando Muslera gibi isimlerle yapılan mesajlaşmaların detayları ortaya çıkıyor.

Telefondaki internet aramalarında ise Gürcistan'dan para, Gürcistan'da para birimi, kg altın kaç tl gibi konularda aramalar yapıldığı belirlendi.

Erzan'ın telefonundan alınan mesajlara göre, Fatih Terim'in 2021 tarihinde 3 milyon 889 bin 577 liralık vadeli mevduat hesabının açıldığına dair bir bilgilendirme mesajı aldığı belirlendi. Erzan'ın bu mesaj karşısında, "Hocam günlük yaptırdım, kulüp yarın gönderirse 4'e tamamlayıp kalan tutarı fonda diğer harcamalar için tutarız diye" cevabını verdiği öğrenildi.

Fatih Terim'in ise bu yanıta, "20.000 $'ı buradan mı aldık" şeklinde bir soruyla karşılık verdiği belirlendi. Mesajlaşmaların devamında ise mali detaylar ve harcamalarla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Bu mesajlaşmaların, davanın finansal zeminini aydınlatma açısından kritik önem taşıdığı ifade ediliyor.

Seçil Erzan: 4.067.412 TL bugün dönüşümüz vardı , 177834 TL ( 20 bin usd ) için içinden aldırdım, kalan 3.889,577 TL yi günlük yaptırdım kulüp gönderdiğinde bugün yarın bu tutara ekler bağlarız ayırmamız gereken tutarı fona atarız hocam
Fatih Terim Yeni: Tamam Seçil hanım siz nasıl karar verdiyseniz öyledir tamam
Seçil Erzan: Günaydın hocam uyandınız mı bilemedim umarım rahatsız etmiyorumdur. Dün 20 bin USD aldıktan sonra kalan bakiyeyi günlük yapmıştım bunu ne kadar bağlayalım maaştan üzerini kaça tamamlayalım ? Ne dersiniz ?
Seçil Erzan: Toplam şu anda maaş + fonda 2.285 bin TL bakiyemiz mevcut ( dün günlük vadeli yaptığımız da 3.892 000 TL var bunu 4'e tamamlamamı istermisiniz ) kalanı harcamalar için ayırabiliriz
Fatih Terim Yeni: Tamam onu da dörde tamamlayalım.
Fatih Terim Yeni: Kredi borcumuz
Fatih Terim Yeni: Ayın 1'inde ödediğimizle beraber ne kaldı
Seçil Erzan: Tamam 4'e tamamlayıp aylık bağlatıyorum 2.177 TL fona aldırıyorum kasım kredi taksidi ve diğer harcamalar için 2.177.000 TL bakiyemiz kalıyor hocam
Seçil Erzan: Bakiyeyi 4.000.000 tl olarak 18.10 ile 03/11/2021 tarihine bağladık hocam hesapta da 2.177 bin TL fona aktardık bilginize sevgiler
Seçil Erzan: Hocam evden kaçta çıkarsınız 5 dk eksik imzalarınızı alsam olur mu yandex 15 dk veriyor
Fatih Terim Yeni: Ok
Fatih Terim Yeni: Seçil hanım. 54000 tl avk. Candaş. Gönderebilirmiyiz
Fatih Terim Yeni: Önümüzdeki hafta bazı ödemelerimiz olacak hazırlıklı olursak sevinirim
Seçil Erzan: Tamamdır hocam ne kadar öngörünüz ?
Fatih Terim Yeni: Biraz dolar biraz Euro 1,5 tl Dövizler çok fazla değil
Seçil Erzan: Tamam Hocam
Fatih Terim Yeni: Seçil hanım USA 15 gönderebilir miyiz Rica etsem
Fatih Terim Yeni: Umuta ne verdik secil hanm
Seçil Erzan: 51385 usd ve 10789 Eur verdik hocam
Fatih Terim Yeni: yarın imzalar için görüşebiliriz müsaitseniz
Seçil Erzan: Tamamdır yarın geliyorum hocam siz müsait olduğunuz zamanda.

Mesajlara göre, 'Fatih Terim Yeni' adlı kişi, Erzan'a bir bankadan 10 bin 240 lira EFT yapıldığına dair bilgi mesajı gönderdi. Bu mesajda, "Seçil hanım nedir kimedir neyedir" ifadeleri dikkat çekiyor. Ardından, Terim'in kendi hesabına Nur Erkasap'ın 10 bin doları Levent Büyükdere Caddesi'ndeki şubeden yatırdığına dair bilgi mesajı geldi.

Seçil Erzan'ın bu mesajlara karşılık olarak, "Hocam Buse Hanımın işlemi gerçekleşti. 1 yıllık otomatik ödeme talimatını da yeniledik. Ben tekrar tüm ödemeleri kontrol ettirdim, bir daha sorun olmayacak hocam. Tekrar özür dileriz" ifadelerini kullandığı belirlendi.

Hatay Reyhanlı da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti Hatay Reyhanlı da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti

Fatih Terim Yeni: Kusura bakmayın Allah aşkına bir türlü rüya hanımdan çalışmaya başlayamadık mecbur size gönderiyorum yani çokta üzülüyorum gönderirken ama
Seçil Erzan: Hocam olur mu öyle şey ne demek ben her zaman keyifle yapıyorum
Seçil Erzan: Rüya'ya da kızdım hemen size mesaj atıyor.

59 bin 27 fotoğraf incelenirken, bu fotoğrafların silindiği ancak bilirkişinin bunları geri getirdiği ortaya çıktı.

Rapora göre, telefondaki ses kaydı ve videolarda dava ile ilgili herhangi bir bulgu bulunamadı. SIM kartının açılamadığı ve içeriğine ulaşılamadığı belirtilirken, Erzan'ın 'Fatih Terim Yeni' isimli kişiyle yaptığı mesajlaşmalarda mali detaylar da ortaya çıktı.

Erzan'ın, Fatih Terim'e yaptığı mesajlaşmalarda vadeli mevduat hesapları, kredi taksitleri, döviz alım-satımı gibi konularda bilgiler verdiği ve mali işlemleri düzenlediği anlaşıldı. Ancak, ses kaydı ve videolarda dava ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmaması dikkat çekti

Kaynak: cumhuriyet