Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sadece müşteki avukatı hazır bulundu. Diğer sanık Remzi Y. ise SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşma, eksik hususların giderilmesi talebiyle müşteki vekili tarafından başlatıldı.

Sanık Remzi Y., iddiaları reddederek olayla herhangi bir ilişkisinin olmadığını ileri sürdü ve dosyanın ayrılmasını, beraatine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Sedat Peker hakkındaki yakalama ve kırmızı bülten kararlarının devamına, bazı sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de sürdürülmesine karar verdi. Duruşma temmuz ayına ertelendi.

Olayın geçmişine ve iddialara bakıldığında, Afyonkarahisar'da bulunan Mehmet S'ye ait et entegre tesisinin, Bursa merkezli restoran zinciri "Köfteci Yusuf"un sahibi Yusuf Akkaş'a satılmaya çalışıldığı iddia edilmişti.

Akkaş'ın, satış sürecinin uzaması nedeniyle tehdit edilmesi üzerine şikayette bulunmasıyla soruşturma başlatılmıştı. Suç örgütü kurdukları iddia edilen ve 6 Temmuz 2020'de gözaltına alınan 19 şüpheliden 9'u tutuklanmış, dava sürecinde tutuklu sanıklar tahliye edilmişti. Sanıkların Sedat Peker ile bağlantılı oldukları iddia edilmişti.

Etiler'de Nusret Restoranına Silahlı Saldırı Etiler'de Nusret Restoranına Silahlı Saldırı

Davanın yargılama süreci, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken, mahkeme heyeti dosyanın, İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan dosya ile birleştirilmesine karar vermişti. Ancak İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinin bu konuda muvafakat vermemesi üzerine iki mahkeme arasında birleştirme uyuşmazlığı yaşanmıştı.

Bu uyuşmazlık sonucunda dosyalar, Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilmişti. Daire, Bursa'daki davanın, İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinin davası ile birleştirilmesine yer olmadığına, birleştirme kararının kaldırılmasına ve davaların her mahkemenin kendi dosyaları üzerinden yürütülmesine karar vermişti

Kaynak: Karar