Şef  Somer Sivrioğlu'nun Beşiktaş'ta devraldığı lüks restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili devam eden dava, önemli bir gelişme ile sürüyor.

Olayda hayatını kaybeden Ürdünlü eski diplomat Ahmet Muhammed Salem Lubbad'ın ölümüyle ilgili olarak Somer Sivrioğlu ve altı kişi, 20 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen duruşmada bir araya geldi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan tutuksuz sanık Kazım Evirgen'in ifadesi alınırken, diğer sanıklar Somer Sivrioğlu, Sakine Öçal ve Kadri Berk Cemal duruşmaya gelmedi.

IŞİD'e Yönelik Operasyonda 30 Şüpheli Gözaltına Alındı IŞİD'e Yönelik Operasyonda 30 Şüpheli Gözaltına Alındı

Mahkeme, olay yerinde yeniden keşif yapılmasına ve istinat duvarının özel mülkiyet alanında olup olmadığını belirlemek üzere bir rapor alınmasına karar verdi.

İşletmeci Kazım Evirgen, mahkemeye yaptığı savunmada, söz konusu istinat duvarının özel mülkiyet alanında olmadığını ve sorumluluğun belediyede olduğunu iddia etti. Ayrıca, duvarda herhangi bir eğilme fark etmediğini belirterek suçlamaları reddetti.

8517129.jpg

Sanık avukatları ise olayın sorumluluğunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu ve LİHKAB tarafından gönderilen belgelerin müvekkillerini desteklediğini ifade ettiler.

Mahkeme heyeti, LİHKAB'tan gelen belgeler doğrultusunda olay yerinde keşif yapılmasına ve istinat duvarının özel mülkiyet alanında olup olmadığını belirlemek üzere bir harita mühendisinden ve bir inşaat mühendisinden rapor alınmasına karar verdi.

Olayın tanığı olan Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar Ahmed Abdulgader'in dinlenmesine de karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Somer Sivrioğlu ve diğer 6 şüphelinin "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor. Davanın seyri, mahkeme kararları ve alınan raporlar doğrultusunda belirlenecek

Kaynak: karar