Ankara'da, yeni tamamlanan bir apartmanın istinat duvarı yanındaki gecekondu üzerine çökmesi sonucu yaşanan faciada, gecekondu sahibi Ramazan Dağ, tavandan duyduğu sesler sayesinde son anda kurtuldu. Dağ, daha önce Mamak Belediyesi'ne defalarca müracaat ettiğini ancak yapı denetim ekibinin "bir şey olmaz" garantisinde bulunduğunu dile getirdi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dağ'ın yaşadığı ev kullanılamaz hale gelirken, bahçesindeki hayvanları da istinat duvarının altında kalarak hayatını kaybetti.

Ramazan Dağ, olay anını şu şekilde aktardı: "İlk önce ev çatır çutur etmeye başladı. İlkinde ben evin içinde oturuyordum çay içiyordum. Baktım ki tavandaki şeyler komple düşmeye başladı. Düşünce ben baktım acaba bir yer mi yıkılıyor? Baktım istinat duvarı geliyor. Aşağıda ufak şeyler vardı alıp çıkıp demeye kalmadan kaçtım ev komple yıkıldı."

Gümüşhane'de Yapılan Yeniden Sayım Sonucu Seçim Sonucu Değişmedi Gümüşhane'de Yapılan Yeniden Sayım Sonucu Seçim Sonucu Değişmedi

Daha önce Mamak Belediyesi ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) olayla ilgili şikayette bulunduğunu belirten Dağ, "40 sefer Mamak Belediyesi'ne müracaatta bulundum. Buraya gelen yapı denetimdeki insanlar 'bir şey olmaz buraya, biz garanti veririz' dediler. Ben içinde öyle oturdum. İçindeydim, kıl payı kurtuldum. Evim üstüme uçarken kaçtım. Altında bir sürü köpek yavrularım, kuşlarım var. Canımı zor kurtardım." dedi.

Polis ekipleri olayın ardından inceleme başlattı. Apartman otoparkının istinat duvarında bulunan çatlaklar ise mahalle sakinlerini endişelendirmeye devam ediyor.

Kaynak: karar