İstanbul Gümüşsuyu'nda, 13 sene evvel Emre-Can Paksoy çocuklarının yanına giden Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun cesedi, birkaç saat sonra apartman dairesinde ölü bulundu.

Habertürk özel muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, 13 yıldır devam eden bu davada yeni gelişmeler var.

Yargıtay iptal kararı bozdu Ailesi Sinem'in cinayete kurban gittiği iddiasını söylese de onun iki kardeşi mahkemede serbest bırakıldı.

Ancak birkaç yıl sonra Yargıtay yerel mahkemesinin beraat ücreti bozuldu ve Can Paksoy için ömür boyu hapis cezası talep etti. Bu kararın ardından ailenin avukatı Dr. 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Rezan Epözdemir, şüpheli Can Paksoy'un yurt dışından kaçma ihtimaline ilişkin yakalama kararının farklı şekilde ortaya çıkması üzerine "yurtdışına çıkılmaması" yönünde adli inceleme kararı açıklandı.

YAPILAN TALEP REDDEDİLDİ

Başvuruyu inceleme mahkemesi, talebi reddetti.Mahkeme heyeti, talebi reddetti ve şu açıklamayı yaptı: “Kanun. Her ne kadar Dr. Rezan Epözdemir, 30 Ekim 2023 tarihli incelemeyle Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin kararı iptal edilmedi sanık Can Paksoy hakkında davanın açılması sanığın 6. maddenin durdurulmasını talep etti.

100 Madde ve Ceza Muhakamesi Kanunu'na göre, kaçma şüphesi veya yurt yönetiminin seyahat yasağı olması halinde; "Dosyanın tamamının büyüklüğünün dikkate alınmaması, ilgili başvurunun sözlü duruşmada incelenebilmesi amacıyla yargılamaya katılanların katılımının bu noktada reddedilmesine karar verilmiştir."

Yargıtay'a itiraz bildirildi Mahkemenin başvuruyu reddettiği karar sonrasında avukat Dr. Rezan Epözdemir bu karara itiraz ile bir üst mahkemeye başvurdu. Erköseoğlu'nu kasten öldürme suçunu kanıtlayan Can Paksoy'u kınamak yerine, "Tam tersi oldu" "Konunun dışında çizildi:" Kararın kesilmesi devrildi ve Paksoy'nun cezalandırılması karşılığında karar verildi. ''

sayımda süre boyu hapis cezası, çünkü kurban Nazli Sinem Erköseoğlu'yu bilinçli olarak öldürdü. kaçmamalı ve fiil Mağdur Nazlı Sinem Erkösoğlu'nun kasten alınması cezasız kalmamalı.ve sanık Can Paksoy davasında kaçma riski CMK maddesine göre dikkate alınmadı.

Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı! Erzurum'da Trafik Kazası: 3 ölü, 2 yaralı!

"100'üncü maddenin bulunmasıya esas olarak ayıklama emrinin çıkarılması.", Talebimizin kabul edilmemesi halinde CMK'nın 109/3-a maddesinin tutulması "yurtdışına alınmama" gibi adli kontrolün avukatları aracılığıyla sakatlıklarımızı arz ederiz." dedi.(Habertürk)

Editör: Haber Merkezi