Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, seçim öncesinde 19 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla 6306 deprem yasaları kullanılarak 4 futbol sahası büyüklüğündeki alana rezerv yapı alanı ilan edildiğini kamuoyuna duyurmuştu.

Şahan, bu rezerv yapı alanını 'Şişli'nin Kanal İstanbul'u' olarak tanımlamıştı. Ancak yapılan denetimlerde eksiklikler tespit edilmesi üzerine inşaatın ilgili eksiklikler giderilene kadar durdurulduğu açıklandı.

Öte yandan, Şişli'deki rezerv yapı alanına ilişkin süreç de detaylı bir şekilde açıklandı. 10619 ada 3 parselde bulunan 2,4 hektarlık alanın riskli yapı ilan edilmesinin ardından imar planının değiştirilmesi, 11. İdare Mahkemesi'nin "Riskli Bina İlanı" işleminin iptal edilmesi, araziye "İksa Ruhsatı" verilmesi ve son olarak rezerv yapı alanı ilan edilmesi gibi bir dizi hukuki süreç yaşandığı belirtildi.

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu: 2 Mayıs Perşembe Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu: 2 Mayıs Perşembe

Bu süreçte dava açılması, mahkeme kararları ve İstinaf Mahkemesi'ne temyiz başvurusu gibi adımların atıldığı ifade edildi. Sürecin devam ettiği ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Kaynak: BirGün