Özgür Özel, Erdoğan'la görüşme için tarih verdi Özgür Özel, Erdoğan'la görüşme için tarih verdi

DUVAR - 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi ittifakların göstereceği aday listeleriyle ilgili partilerin çalışmaları sürüyor. Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, son olarak cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve AK Parti listelerinden seçime gireceklerini açıklayan HÜDA-PAR'ın AK Parti içerisinde huzursuzluğa yol açtığını söyledi.

AK Partili bir vekille telefon konuşmasını aktaran Zeyrek'in "İktidarın liste çıkmazları" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

"HÜDA-PAR'la yapılan iş birliği sadece Vatan Partisi gibi partileri mutsuz etmedi. BBP ve MHP'nin tabanında da HÜDA-PAR konusunda rahatsızlık var. Hatta AK Parti içinde de HÜDA-PAR'la yapılan iş birliğinden çok rahatsız olan isimlere rastladım. Bir AK Parti milletvekili, telefon görüşmemizde bu duruma duyduğu öfkeyi şu sözlerle dile getirdi:

'Sorun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Koca koca partileri bu küçük partilere, şöhretli isimlere muhtaç hale getirdi. Bunlar yüzünden hepimizin üstüne ölü toprağı serpilmiş gibi. Bizim, teşkilatlarımızın, keyfimiz kaçmış vaziyette. CHP'nin Demokrat Parti'ye muhtaç olması, AK Parti'nin HÜDA-PAR'a muhtaç kalması, bu sistemin en ucube yanı. Hepsi 50 artı 1 yüzünden. Yerel seçimlerde ve bu seçimde gördük ki bu ittifaklar sistemi sürdürülebilir değil. Parti kurup etrafında 300-500 kişi toplayanlar, ekranlarda şöhreti yakalayanlar siyaseti şekillendirmeye başladı. Artık bu sistemin savunulacak bir tarafı kalmadı.'" (HABER MERKEZİ)

Kaynak: www.gazeteduvar.com.tr

Editör: Haber Merkezi