Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Dün gece Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimizi şehit etti, bir polisimizi yaraladı. Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP'ye, ya CHP'nin gazeteci, siyasetçi, sivil toplum temsilcisi diyerek sahip çıktığı kesimlere, ya da Batı ülkelerine çıkar.

Akdeniz'i bir Türk gölü haline getiren bu şanlı zafer sonrasında Akdeniz bir barış denizine dönüşmüştür. Osmanlı'nın gerilemesiyle birlikte Akdeniz de kargaşaya, çatışmaya, emperyalist işgale sahne olmuştur.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder istifa etti İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder istifa etti

Akdeniz'in bugün gerilimle, göçmen ölümleriyle anılmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Suriye'den kaçan çocuk ve kadın binlerce mazlum son nefesini Akdeniz'in azgın sularında verdi. Batılı ülkeler yaşanan trajediler karşısında üç maymunu oynamayı tercih etti. Mültecilere kapanan kapılar, PKK'lı teröristler ile FETÖ'cü alçaklara sonuna kadar açıldı.

Yunanistan'a tepki

Yunanistan'daki kamp başta olmak üzere vatandaşımızın kanını dökmüş caniler himaye görüyor. Özgürce gezebiliyor. Suriye ve Kuzey Irak'taki terör yuvaları başlarına yıkıldıkça terör örgütü mensupları kendilerine yeni kamplar kuruyor. Bize komşuluk hukukundan bahsedenlerin bunlara göz yummaması gerekir.

Birileri Sultan Abdülhamid Han'a aleni düşmanlıkla siyasi prim peşinde koşarken biz atalarımızın tamamına hürmet gösteriyor, hepsini bağrımıza basıyoruz. Birileri batıya öykünüp kendi ecdadına küfrederken biz hiçbir komplekse kapılmadan tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz. Zulmü alkışlamayacak zalimi sevmeyecek, gelenin keyfi için geçmişimize sövenlerden olmayacağız. Hele hele, üç buçuk soysuzun ardında asla zağarlık, köpeklik yapmayacağız. Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Havası karası deniziyle ülkemiz savunmasından taviz vermeyecek ama vaktimizi enerjimizi dağıtmaya yönelik senaryolara da pabuç bırakmayacağız.

Batı Trakya'da herhangi bir derneğin veya okulun adında, 'Türk' ifadesinin geçmesinden rahatsızlık duyan Yunanistan Başbakanı'na Cumhurbaşkanı'na hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika'dan Avrupa'dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizleri kurtarır, sadece patinaj yaparsınız başka bir işe yaramaz.

Mersin'de polisevine saldırı

Dün gece Mersin'de PKK'lı alçaklar 1 polisimizi şehit etti, 1 polisimizi yaraladı. Teröristler anında hak ettiği karşılığı buldular. Bunları takip ederseniz ya HDP'ye, ya CHP'nin gazeteci diye kabul ettiği gruplara ya da batı ülkelerine çıkar. Yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır. Aynı durum batı için de gereçlidir. Yılan kendisine uzanan eli de sokar. Teröristlerin yeri mahkemeler ve hapishanelerdir. Komşularımızdan başlayarak tüm ülkelerden hiçbir ayrım yapmadan gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. Biz tüm kalbimizde barış, huzur istiyoruz. Bölgemizde istikrar ve güven istiyoruz.

Avrupa'da ekonomik kriz

Ülkemizin de içinde yer aldığı coğrafya sancılı günler yaşıyor. Salgının sağlıkla ilgili boyutu geride kalırken, küresel ekonomide yol açtığı tahribat giderek günyüzüne çıkıyor. Daha salgının ekonomik bilançosu ortaya çıkmadan, Rusya-Ukrayna kriziyle her şey daha grift bir hal almıştır. Nitekim Amerika'dan Avrupa'ya pek çok ülke son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu ülkelerde yaşayan herkes yüzde 8-9 oranında açıklanan rakamlarla gerçek enflasyon oranları arasındaki devasa farkı gayet iyi biliyor. Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkileri gıdadan enerjiye kadar farklı alanlarla hissedilmeye başlandı. Kimileri rafları boşaltıyor, kimileri personelini çıkartıyor, bu süreç böyle devam ediyor. Kış yaklaştıkça batı dünyasını enerji ve korku sardı. Hatta, eğer turist olarak bir yere gidecekseniz, Antalya'ya gidin diye tavsiyelerde bulunuyor. Batılı liderler her gün yaptığı açıklamalarla halklarını oldukça zorlu geçeceği anlaşılan kış şartlarına hazırlamaya çalışıyor.

Enflasyon

Diğer ülkeler enflasyonun yanında durgunluk ve beraberinde gelecek işsizlik tehdidiyle cebelleşirken, bizim hem iş gücüne katılım, hem de istihdam oranlarımız giderek artıyor. Yılbaşından sonra, ekonomideki rakamları, istikrarı, güçlenerek yürümeyi de hep birlikte göreceğiz.

Sosyal konut projesi

Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, üreticilerimize yüksek alım fiyatları vererek, asgari ücretli çalışanlardan memur ve emeklilere kadar tüm kesimlere destek olarak, işverenlerimizin yükünü hafifleterek, gençlerimize sağladığımız imkanları artırarak, devletimizin elindeki tüm araçları kullanarak milletimize sahip çıkıyoruz.

Elbette hizmetlerimiz kadar bunların milletimize anlatılması da önemli, bunu sizlere yapacağız... Benden dinledikleriniz sizde kalmasın, gittiğiniz her yerde anlatın. Hayat nasıl boşluk kabul etmezse, siyasette de ihmale, gevşemeye rehavete yer yoktur. Bizim bıraktığımız her boşluğun, karşımızdakiler tarafından yalanla, iftirayla, hezeyanla doldurulması mukadderdir.

Muhalefete tepki

2023'e yaklaştıkça tek sermayeleri yalan ve iftira olan muhalefet kanadının farklı yollara tevessül edeceği anlaşılıyor. Bizimle hizmette, eserde, projede yarışamayanlar, çareyi projelerimize kara çalmakta yaşıyor. Bunun son örneğini sosyal konut projesinde gördük. Biz, artan kira ve konut fiyatlarını dengelemek, konut ihtiyacını gidermek için tarihi bir adım attık. Geçtiğimiz 20 yılda 1 milyon 170 bin konutu inşa etmiş bir hükümet olarak, 'ilk evim iş yerim' projemizle milletimizin karşısına çıktık. Muhalefet ne diyor, hala bizim 1 milyon 170 bin konutumuzu görmezden gelerek yeni konutlara çamur atıyor. Biz ispat etmişiz, biz olmayan bir şey söylemiyoruz.

'Siz ne yaptınız?'

Gençlerimize, emeklilerimize, engellilerimize özel kontenjanlar ayırdığımız projemiz çok büyük teveccüh görüyor. Dün kiralardan dem vuranlar, siz ne yaptınız? 14 büyükşehir belediyeniz var, ne yaptınız? Yapamazsınız.

Son iki haftada yaşananlar bile bizimle altılı masa denen hilkat garibesiyle arasındaki farkı göstermektedir. 2023 seçimleri ülkemizdeki pek çok dönüm noktasıyla birlikte takoz siyasetinin çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır.

Teşkilata talimat: Gece gündüz çalışın

Biz milletten kopup değiliz. Milletten kopup siyasetçi, yönetici olamaz. AK Parti'yi kuran da, iktidara getiren de, ayakta tutan da 2023'te tekrar iktidar sorumluluğunu verecek olan da milletimizdir. Sizlerden seçim gününe kadar tüm AK Parti camiası olarak gece gündüz çalışmanızı istiyorum."

Editör: Haber Merkezi