Cevdet Yılmaz: Türkiye'nin Üst Lige Çıkması Gerekiyor Cevdet Yılmaz: Türkiye'nin Üst Lige Çıkması Gerekiyor

İYİ Parti yerel seçim çalışmalarına hızla devam ederken, İYİ Parti'nin uzun zamandır beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusu netleşti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cengiz Topel Yıldırım ile adaylık konusunda anlaşmaya vardı.

İYİ PARTİ'NİN ANKARA ADAYI CENGİZ TOPEL YILDIRIM

Adayların isimleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından Cengiz Topel Yıldırım, Akşener ile son görüşme yaparak anlaşmaya vardı. Cengiz Topel Yıldırım'ın Çarşamba günü İYİ Parti genel merkezinde düzenlenen törenle kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

KEMAL KIIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANLIĞINI DA YAPTI

Cengiz Topel Yıldırım aynı zamanda eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da uzun süre "kıdemli danışmanı"ydı. Yıldırım, CHP döneminde ağırlıklı olarak İç Anadolu bölgesinde çalıştı.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 yılında Nevşehir Kozaklı'da doğmuş olmasına rağmen tüm yaşamını Ankara'da geçirmiştir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okuyan ve bir anlamda sivil olan Yıldırım, Ankaragücü futbol takımına damgasını vurdu. Ankaragücü liderliğindeki eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ekibi, mücadelesiyle öne çıktı.

Yıldırım'ın adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP tarafından yoğun bir şekilde anılmaya başlandı. Bir dönem adaylığının kesinleştiği yönünde haberler çıkmasına rağmen Yıldırım aday olmadı.

Kaynak: YENİÇAĞ