Suudi Arabistan, Yapay Dağ Projesi ile Zenginleri Ağırlayacak

Suudi Arabistan, Neom şehri projesinden sonra yeni bir mega projeye imza atıyor. "Siranna" adı verilen bu proje kapsamında, yapay bir dağ inşa edilerek ultra lüks oteller ve apartmanlar bu özel alanda yer alacak. Projenin dikkat çekici yanı, yapay dağın sadece zenginleri ağırlayacak bir yaşam alanı olarak tasarlanmış olması.

Sıranna projesinin mimarisi ve kullanım amacıyla ilgili detaylar şu şekilde:

  • Ultra Lüks Konaklama: Yapay dağın zirvesine inşa edilecek olan otel, nefes kesen Kızıldeniz manzarasına sahip olacak. Toplamda 65 odalı olan otelin yanı sıra projede ultra lüks apartmanlar da bulunacak.

    Semeru Yanardağında Patlama Semeru Yanardağında Patlama
  • Havuzlar ve Özel Plajlar: Yapay dağın çevresine bir dizi havuz inşa edilecek. Her havuz, özel altın renkli plajlara açılacak şekilde tasarlanacak.

  • İzole Edilmiş Koylar: Projenin en dikkat çeken özelliklerinden biri, konukların izole edilmiş koylara sadece su yoluyla gidebilecek olmaları. Bu, projenin tam anlamıyla özel ve izole bir yaşam alanı olmasını sağlayacak.

  • Lüks Rezidanslar: Siranna projesi, Akabe Körfezi kıyısında 35 seçkin lüks rezidansa da ev sahipliği yapacak.

Suudi Arabistan, bu tür mega projelerle petrol bağımlılığını azaltma ve ülkeyi dünya çapında bir merkez haline getirme hedefini sürdürüyor. Ancak, bu dev projelerin maliyetinin Suudi Arabistan vatandaşları tarafından karşılandığına dair eleştiriler bulunuyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi