Kenan Ertuğrul, Nevşehir'de tarım aleti ve makineleri tamiratı yaparken kendi işletmesini kurdu. Babasının atölyesinde çalışmaya başlayan Kenan Ertuğrul, önce sandalye ve somya üretimi yapıyordu. Ancak, daha sonra tarım alet ve makinesi tamiratı yapmaya başladı. İlerleyen dönemde tarım aleti ve makinesi üretimine yönelen Ertuğrul, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrika kurarak yaklaşık 35 yıldır üretim yapıyor.

Kenan Ertuğrul, ayrıca yurt dışına ürün ihraç ediyor ve toplamda 16 farklı ülkeye tarım aletleri ve makineleri gönderiyor. Ertuğrul, ortaokul çağında işe başladığı babasının atölyesinde ustaların deneyimlerinden öğrendiğini söyledi.

Fabrikada 35 işçi istihdam ediliyor ve üretimin yüzde 97'si yerli imkanlarla gerçekleştiriliyor. Sadece bazı parçaların alındığı belirtiliyor. İhracat ve Pazarlama Müdürü Durmuş Ertuğrul, ailelerinin üçüncü kuşak temsilcisi olarak gurur duyduklarını ifade ediyor.

Askeri araç polis aracına çarptı! Şehit ve yaralılar var Askeri araç polis aracına çarptı! Şehit ve yaralılar var

İşletme, patatesin tarla ekipmanları dahil olmak üzere çeşitli tarım makineleri üretiyor. Toplamda 26 farklı modeli bulunan işletmenin üç modelinin patentine sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca, sürekli olarak AR-GE çalışmaları yürütülüyor ve yeni tasarımlar üzerinde çalışılıyor.

Kenan Ertuğrul, kalifiye işçi bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ve bu nedenle otomatik ekim ve hasat yapabilen makineler üretmeye odaklandıklarını belirtiyor. Bu alandaki çalışmalarını 10 yıldır sürdürdüklerini ifade ediyor ve çiftçilerin otomatik sistemle çalışan makineler talebinin arttığını vurguluyor.(aa)

Editör: Haber Merkezi