MİT Operasyonu: Yönetici Düzeyde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MİT Operasyonu: Yönetici Düzeyde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

81 ilde yeni düzenlemeye gidildi, tapuda sistem tümüyle değişti. Türkiye genelinde yapılan bu düzenlemelerle birlikte gayrimenkul alım satım süreçlerinde önemli değişiklikler yaşanacak. Yapılan düzenlemelerle birlikte tapu işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek, ayrıca tapu harçları ve diğer maliyetlerde bazı değişiklikler yapıldı. Yeni düzenlemelerin amacı, gayrimenkul alım satım süreçlerini daha şeffaf ve güvenilir hale getirmek olarak açıklandı.

Öte yandan, ülke genelindeki tapu işlemlerinde masraflara rekor seviyede zam geldiği belirtildi. İTO Meclis üyesi Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2023 yılı için yeniden değerleme oranının yüzde 58,46 olarak tespit edildiğini ve döner sermaye ücreti hesabında artış yaşandığını açıkladı. Bu artışlarla birlikte tapu işlemlerinin masraflarının arttığı vurgulandı.

Özelmacıklı, yapılan açıklamada ayrıca, tapu işleminin yapıldığı il ve ilçelere göre farklı döner sermaye bedellerinin uygulandığını ve bazı işlemlerde iki, bazılarında ise dört kat alındığını ifade etti. Özellikle yurt dışı tapu işlemlerinde döner sermaye ücretinin dört katı alındığı bilgisini paylaştı.

Kaynak: gerçek gündem