Dünyada en fazla deprem yaşanan ülkelerde Şili, olası şiddetli depremlere karşı önlem olarak Dünya Bankası'yla sigorta anlaşması yapacak.

Netanyahu  ateşkes açıklaması yaptı Netanyahu ateşkes açıklaması yaptı

Şili Maliye Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, hükümetin ülkede mali politikayı ve kamu borcunu etkileyebilecek depremlere karşı Dünya Bankası'yla yapılacak anlaşmada son aşamaya geldiği duyuruldu. Açıklamada, “Bu sigorta, ülkede maddi hasara yol açacak belirli yüksek yoğunlukla sismik olaylarda Şili'nin önceden belirlenen tazminat ödemeleri almasını sağlayacak” denildi.

Anlaşmayla ilgili koşulların birkaç hafta içinde açıklanacağı kaydedildi. Şili hükümeti, Dünya Bankası'yla geçen yıldan bu yana depreme karşı farklı sigortalar üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Pasifik Ateş Çemberi olarak bilinen deprem kuşağında yer alan Şili, 1960'ta dünyada bugüne kadar kaydedilen en büyük deprem olan 9,5 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı. Şili'nin Valdivia kentinde meydana gelen depremde 1600'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, milyonlarca kişi evsiz kalmış, maddi zarar 500 milyon doları aşmıştı.

Depreme karşı katı önlemler alan Şili'de 2010'da yaşanan 8,8 büyüklüğündeki depremde de 500'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi