Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

TİP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Doğan Ergün, TİP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, partisinin seçimlere bütünlüklü bir planla girdiğini vurguladı.

Ergün, "Türkiye'de yıllar sonra ilk defa sosyalist bir parti 1 milyon civarında bir oy aldı. Türkiye İşçi Partisi aslında bir kulvar yaratmaya bir alternatif haline gelmeye başladı. Sağ ideolojinin etkili olduğu bölgelerde bir araştırma yaptırdık. TİP’in aldığı bu 1 milyon oyun yaklaşık yüzde 15’i daha önce sağ partilere oy vermiş ya da seçimde cumhurbaşkanlığında yine sağ adaylara oy vermiş kesimden olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın Gebze'de aday olmasıyla ilgili olarak da Ergün, "Biz artık Gebze gibi işçi sınıfı açısından neredeyse başkent olarak değerlendirilebilecek bir ilçede emekçilerin sesinin bir sosyalist partiyle beraber anılması gerektiğini düşünüyoruz. Ceketimizi koysak kazanırız şeklinde bir anlayış var. Biz buralarda ciddi bir hamleler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ergün, Kadıköy'ün başlıca sorunlarını ele alarak, deprem konusunun önde gelen sorunlar arasında yer aldığını belirtti. "Bunun için önlemler almaya, halkı seferber etmeye ve depreme hazırlıklı bir ilçe haline getirmeye çalışıyoruz. 31 Mart’tan sonra seçim sonuçları ne olursa olsun TİP’in mahallelerdeki örgütlülüğü devam edecek. O yüzden biz 1 Nisan’a çağrı yapıyoruz" dedi.

Gazetecilerin Kadıköy'deki seçimlere ve AKP'nin adaylığına ilişkin sorularına yanıt veren Ergün, "Kadıköy'de sol damar var. TİP bir kulvar açtı. TİP’in açtığı o alanda siyaset yapmak hepimizi güçlendirir. Ancak Kadıköy'de AKP’nin kazanma ihtimali olduğunu asla görmüyoruz" açıklamasında bulundu.

TİP'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) tercihi hakkında ise Ergün, "Biz İBB için nasıl bir tercihte bulunacağımızı henüz parti meclisinde değerlendirmedik. Değerlendirdikten sonra ona göre bir tavır belirleyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP tarafından kazanılmaması gerekiyor. Bizim önceliğimiz bu olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Kadıköy adaylığına ilişkin soruya ise Ergün, "TKP’li arkadaşlar TİP’in nerede çok oy aldığını bakmışlar. TİP nerede çok oy almış; Defne’de, Kadıköy’de. Oralara da odaklanmışlar. Bu bir stratejidir eleştirmiyorum, TİP nerede güçlü oluyorsa oralara hamle yapmak bir tercihtir ancak bence burada bir problem var. Genel başkanımızın yaptığı gibi (Erkan Baş’ın Gebze adaylığı kastediliyor) Fatih Mehmet Maçoğlu'nun da en fazla AKP ile mücadele edeceğimiz ve emekçilerin lehine kazanabileceğimiz bölgeleri değerlendirmesinin, daha doğru olduğunu TKP’yle görüşmemizde ifade ettik" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Cumhuriyet