Tokat'ta Yolcu Otobüsüne Yapılan Korkunç Saldırı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana gelen olayda, İstanbul'a seyahat eden bir yolcu otobüsü kimliği belirsiz saldırganlar tarafından hedef alındı. İşte yaşanan olayın detayları:

Saldırı, bu akşam saat 19.30 sıralarında D-100 karayolu Hacıpazarı köyü yakınlarında gerçekleşti. İlçedeki otogardan İstanbul'a gitmek üzere hareket eden Hakan Başara yönetimindeki 60 KL 017 plakalı yolcu otobüsü, motor kısmına tüfekle ateş açıldı.

Olay sonucunda otobüsün motor kapağı saçmalarla delindi, mazot filtresine hasar verildi. Otobüs içerisinde bulunan 33 kişi, şoför tarafından yaklaşık 300 metre ilerletildikten sonra durduruldu. Yolcular, yaşanan olayın ardından yaklaşık bir saat boyunca otobüste bekletildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, D-100 yol kenarında arama yaparak 3 adet tüfek kartuşu buldu. Saldırgan ya da saldırganların tespiti ve yakalanması için güvenlik güçleri tarafından detaylı bir soruşturma başlatıldı.

AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

Yolculuk Devam Ediyor

Yolcular, firmanın başka bir otobüsüyle İstanbul'a gönderildi. Güvenlik güçleri, saldırganların kimliğini ve motivasyonunu belirlemek amacıyla titiz bir çalışma yürütüyor.

Yaşanan bu korkunç saldırı, bölgede güvenlik endişelerini artırmış durumda. Soruşturma sürecinde elde edilecek bilgilerle olayın arkasındaki nedenler daha net bir şekilde ortaya çıkacak.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi