Geçen yıl 16 Temmuz'da yaşanan Ümit Yatçı'nın amatör güreşçi Muhammad M. tarafından bel kündesi hareketiyle yaralanması olayıyla ilgili iddianame, Kuşadası Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Yatçı'nın vücudundaki kırıkların basit tedavisi ile iyileşmeyecek şekilde olduğunu belirten Aydın Adli Tıp Şube Müdürlüğü raporuna da yer verildi. Raporda, Yatçı'nın ağır yaralandığı ortaya konuldu.

Eğlence merkezinde bir silahlı saldırı daha yaşandı: 2 günde 2 yaralı! Eğlence merkezinde bir silahlı saldırı daha yaşandı: 2 günde 2 yaralı!

Olayın trafikteki bir tartışmadan kaynaklandığı ve amatör güreşçinin, Yatçı'ya sözlü tacizde bulunduğu, ardından saldırıda bulunarak onu belinden kavrayıp güreş hareketi olarak bilinen "künde" hareketini yaraladığı ifade edildi.

İddianamenin sonuç bölümünde şu ifadelere yer verildi:

"Adli Tıp raporu, yaşanan olayda meydana gelen kırıkların kişinin ciddi şekilde tehlikeli atandığı, 6. derece derecedeki ciddi yaralanmalara sebep olduğu gösterilmektedir. Bu bağlamda, şüphelinin suçunu kullandığına ilişkin kamera kayıtları, tanık ifadeleri ve Adli Tıp raporları gibi somut delillerle birlikte vakayı inceledik. Bu doğrultuda, şüphelinin 'kişiyi tamamında kemik kırığına neden olacak ve ölüm tehlikesi sokacak şekilde kasten yaralama ve hakaret' suçlarından dolayı kamu durumunun açıklanması için yeterli şüpheye ulaşıldı."

Muhammed M. hakkında, "kişiyi toplamda kemik kırığına neden olacak ve ölüme yol açacak şekilde kasten yaralama" suçundan 2 ila 6 yıl arası, "hakaret" suçundan ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

"AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLMELİ"

Ümit Yatçı'nın avukatı Ali Cenk Çapak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanığın müvekkiline yönelik uyguladığı hareketin beton zeminde gerçekleştiğinin "ölümcül kalitede" olduğunu iddia etti.

Çapak, bu tür bir hareketin güreşte yasak olduğunu ve bu sporla ilgilenen herkesin bu kuralların bilindiğini belirttiğini kaydetti:

"Sanığın, güreş disiplinine göre dahi sıcaklık derecesi olan ve beton zeminde yapılması gereken ters künde hareketini müvekkilimize uygulaması, eylemin 'nitelikli kasten yaralama' suçu değil, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturmaknu mümkün. Bu nedenle Asliye Ceza Mahkemesi'nin yetkisizlik kararının dağıtılmasının sağlanması Ağır mahkeme cezasına sevki değerlendiriyoruz."

OLAY

Değirmendere Mahallesi'nde, 16 Temmuz 2022'de amatör güreşle uğraşan Azerbaycan vatandaşı 26 yaşındaki Muhammad M. ile 47 yaşındaki Ünal Yatçı arasında trafikte başlayan bir tartışma, kavgaya dönüşmüştü. Muhammad M, Yatçı'ya güreş minderlerinde sıkça görülen "bel kündesi" hareketini yere savurmuştu. Olayın ardından ağır yaralanan Yatçı, hemen tedavi altına alındı, götürülen Muhammed M.'nin ardından serbest bırakıldı. Yatçı'nın tedavi süreci, 4 gün yoğun bakım ünitesinde sürdürülmesi toplam 11 günlük bir süre sonrasında Aydın Devlet Hastanesi'nden taburcu edildi. Kavga anı, cep telefonu kameralarıyla da görüntülenmişti.(habertürk)

Editör: Haber Merkezi