ABD’nin eski başkanı Donald Trump gündemden düşmüyor…

2017 ile 2021 yılları arasında ABD’yi yöneten Trump’ın yabancı ülkelerde yaptığı iş anlaşmalarına ilişkin kayıtlar ile ilgili özel bir soruşturma başlatıldığı duyuruldu. New York Times’taki haberde, özel savcı, eski başkanın belgelerini incelerken, 7 ülkeyle ilgili kayıtları da aramaya başladı.

Trump’ın şirketi Trump Organisation’a da bir mahkeme celbi gönderilirken, ABD medyasındaki haberlerde Trump’ın göreve gelmesinden bu yana yabancı ülkelerdeki ticari anlaşmaları hakkında bilgi alınmasının istendiği belirtildi.

Hamas Gazze'de ateşkes teklifini kabul etti Hamas Gazze'de ateşkes teklifini kabul etti

TEK BİR ANLAŞMA YAPTI

Trump’ın görev süresi dolduktan sonra Beyaz Saray’dan ayrılırken hassas hükümet belgeleri ve verilerini de yanına alması gündem olmuştu. New York Times’taki haberde özel savcı Jack Smith tarafından hazırlanan mahkeme celbinde Trump’ın şirketinin 7 ülkedeki gayrimenkul ruhsatlandırma ve geliştirme anlaşmalarına ilişkin bilgiler talep edildi. Bu ülkeler ise TürkiyeÇin, Fransa, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman olarak sıralandı.

Trump’ın göreve geldiği 2017 yılından beri yaptığı bütün anlaşma ve belgelerin talep edildiği kaydedildi. Geçmişte bu yöndeki iddiaları yalanlayan ve herhangi bir usulsüzlük yapmadığını söyleyen Trump, o zaman beri sadece Suudi Arabistan merkezli bir emlak şirketiyle anlaşmıştı. O anlaşma kapsamında Umman’da konut, otel ve golf merkezi yapılması planlanıyordu.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi