SAĞLIK

Türk Tabipler Birliği: Covid Vakalarında Artış Görülmekte

Türk Tabipler Birliği Kovid-19 testi negatif çıkmasına rağmen klinik ve radyolojik olarak Kovid-19 ile uyumlu vakalarda yükseliş yaşandığını açıkladı. TTB, Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun koronavirüs ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyururken Eris varyantına karşı aşı yapılması, kapalı ve kalabalık mekanlarda maske kullanılması konusunda uyarıda bulundu.

Türk Tabipler Birliği (TTB), x hesabından hesabından yaptığı açıklama ile Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun tedavi gördüğü hastanede yaşımını yitirdiğini açıklayarak Eris varyantına ilişkin uyarıda bulundu.

PCR testinin negatif olmasına rağmen Covid-19 uyumlu vakalarda yükseliş yaşandığını belirten TTB, "Unutmayalım; kapalı mekanlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır" ifadelerini kaydetti.

TTB'nin açıklamasının devamı ise şöyle:

"COVID-19 PCR testi negatif olmakla beraber klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı yükseliş göstermektedir.

Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede maalesef yaşama gözlerini yumdu.  Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz:

Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede başlanmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin açık bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı tedbirler alınmalıdır.

Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve yakınlarımızı koruyacaktır" (karar)