Türkiye İş Bankası sponsorluğundaki 45. İstanbul Maratonu başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen 45. İstanbul Maratonu, Türkiye İş Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleştirildi. Maraton, Dünya Atletizm Birliği tarafından "Gold Label" kategorisinde değerlendirilen ve "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyan prestijli bir yarıştır. İşte bazı önemli detaylar:

Bağcılar'da taksici meslektaşını öldürdü Bağcılar'da taksici meslektaşını öldürdü
  • Maraton, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre öncesinden başladı.

  • Başlama işareti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur tarafından verildi.

  • Maraton, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Bisiklet Takımı'nın öncü çıkışıyla başladı. Geçmiş yılların galibi ve parkur rekor sahibi atletlerin yanı sıra birçok uluslararası sporcu da maratonda yarıştı.

  • Ekrem İmamoğlu, maraton öncesinde yaptığı konuşmada, İstanbul Maratonu'nun dünyanın en güzel maratonlarından biri olduğunu ve bu özel etkinliğin iki kıta arasında koşulan eşsiz bir yarış olduğunu vurguladı.

  • Maraton parkuru, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün geçilmesiyle başlayarak Beşiktaş, Karaköy, Bakırköy, Sultanahmet Meydanı ve Sultanahmet Camisi çevresini içeriyor.

  • Ödüller açısından, erkek ve kadın birincilere 30.000 dolar para ödülü verilecek. İkinci olanlar 15.000 dolar, üçüncüler ise 10.000 dolar ödül kazanacaklar. Türk sporcular arasında ise birinci olanlara 40.000 TL, ikinci olanlara 30.000 TL ve üçüncülere 20.000 TL ödül verilecektir.

İstanbul Maratonu, hem sporcular hem de izleyiciler için büyük bir etkinlik ve coşku kaynağıdır. Türkiye'nin ve İstanbul'un uluslararası arenada tanıtılmasına önemli katkılarda bulunur ve sporun yaygınlaştırılmasına destek olur.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi