Tatilciler, bunu görmek için büyük bir ilgi gösteriyor! Ne Yunanistan ne de İtalya'da böylesine benzersiz bir manzara yok. Bu eşsiz güzellik, Türkiye'nin Ege bölgesinde yer alan Kütahya ilinde bulunuyor! Bu doğal güzellik, tam 2 metre 10 santimetre boyuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

100 KİŞİLİK EKİP GÖREV ALIYOR

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPU) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülüyor. Bu özel çalışmada, 80 işçi ve 20 teknik personel, Penkalas Çayı, agora ve tiyatro bölgelerinde aktif olarak görev alıyor.

Aizanoi Antik Kenti, tarihi M.Ö. 3000'li yıllara dayanan ve içerisinde tiyatro, stadyum, agora ve Zeus Tapınağı gibi önemli tarihi yapıları barındıran bir metropolis olarak kabul ediliyor. Bu anlamıyla, antik kentte yapılan kazılar özellikle Penkalas Çayı bölgesine odaklanmış durumda.

2 METRE 10 SANTİMETRE YÜKSEKLİĞİNDE ERKEK HEYKELİ

Son dönemde gerçekleştirilen kazılarda, 2 metre 10 santimetre yüksekliğindeki erkek heykeli koruma altına alındı. Arkeologlar, bu heykelde Yunan mitolojisinde aşk tanrısı olarak bilinen 'Eros', şarap tanrısı 'Dionysos' ve yarı tanrı 'Herakles’in heykel başlarını gün yüzüne çıkardı.

Aynı zamanda, Penkalas Çayı'ndaki çalışmalar sonucunda Roma dönemine ait 2 No'lu mermer köprünün restorasyonunun tamamlandığı belirtildi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, 3 No'lu köprüde devam eden çalışmalardan da bahsederek, antik kentin tarihi köprülerinin yeniden hayat bulması için çaba sarf edildiğini vurguladı.

Yeşilçam'ın ustalarına onur ödülü verildi Yeşilçam'ın ustalarına onur ödülü verildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nde görevli olan Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, yaptığı açıklamada antik kentin zengin tarihini gün yüzüne çıkarmaya devam ettiklerini ve bölgedeki kazıların önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade etti. (karar)

Editör: Haber Merkezi