Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, kendisine tebligat yapılması için çağrıldığı karakolda gözaltına alındıktan sonra emniyet ve savcılık ifadeleri tamamlandı.

Karabay, haberleştirdiği mahkeme tutanağında geçen rüşvet beyanları nedeniyle terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme ve iftira suçlamalarıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Furkan Karabay'ın tutuklanmasına karar verdi. Ancak mahkemeye ve salonun önüne gazeteciler alınmadı.

Karabay'ın avukatıyla görüştürülmediği, haberinin erişime engellendiği ve mahkemeye alınmayan gazetecilerin ise durumu endişe yaratıyor.

CHP eski Milletvekili Mehmet Yıldırım kanserden vefat etti CHP eski Milletvekili Mehmet Yıldırım kanserden vefat etti

Gazeteci Furkan Karabay'a, gözaltında Terörle Mücadele Şubesi'nde verdiği ifadede, haberleştirdiği rüşvet iddiaları içeren mahkeme tutanağının kaynağı ve dava dosyasına nasıl ulaştığı soruldu.

Ayrıca, neden yargı mensuplarını hedef gösterdiği yönündeki suçlamalar da gündeme geldi.

Furkan Karabay, bu sorulara karşılık, haberinde kaynaklarını açıklamak zorunda olmasa da, söz konusu duruşma tutanağının kamuoyunu ilgilendiren bir konu olduğunu ve gazetecilik faaliyeti çerçevesinde duyurulduğunu ifade etti.

Gözaltına alınmasının ardında, basın özgürlüğüne yönelik bir tehdit olarak değerlendiriliyor.

Gözaltına alınan gazeteciye destek mesajları gelirken, sivil toplum örgütleri ve muhalif siyasetçiler de olaya tepki gösterdi. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Karabay'ın daha fazla taciz edilmeden serbest bırakılması çağrısında bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve DİSK Basın İş de gözaltına alınan gazeteci için tepki bildiren açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananları basın özgürlüğü adına utanç verici olarak nitelendirdi.

Kaynak: bianet