Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu tahmin raporuna göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde önemli hava değişiklikleri bekleniyor. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Orta Karadeniz (Samsun dışında), Doğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Ayrıca, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Öte yandan, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor

HAVA SICAKLIĞI

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 5 derece düşerek mevsim normallerinin üzerinde kalacağı  tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Antalya çevrelerinde yer yer çok şiddetli yağışlar öngörülüyor. Bu durum, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara neden olabilir. Özellikle kıyı kesimlerinde hortum riski de bulunmaktadır.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Akdeniz'in iç bölgeleri ile İç Anadolu ve Batı Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli (40-70 km/saat) rüzgarların esmesi bekleniyor. Bu nedenle, olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde ani hava değişiklikleri veya yoğun kar yağışı sonrasında çığ tehlikesi artabilir. Bu nedenle, bu bölgelerde bulunanlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

13 ŞUBAT 2024 SALI GÜNÜ

14 ŞUBAT 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

15 ŞUBAT 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

Ege'nin güneyi için fırtına uyarısı yapıldı! Ege'nin güneyi için fırtına uyarısı yapıldı!

16 ŞUBAT 2024 CUMA GÜNÜ

17 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

Kaynak: karar