Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde bir UNICEF aracının vurulduğunu duyurdu.

UNICEF'in resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, dün Gazze'nin kuzeyine girmek için bekleyen UNICEF'e ait bir araca canlı mühimmat isabet ettiği belirtildi. Olayın İsrailli yetkililere iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, insani yardım çalışanlarının hayat kurtaran yardımları sağlarken tehlikelere maruz kaldığına dikkat çekildi. Uluslararası insancıl hukuk gereğince korunmadıkça, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

UNICEF'in açıklamasında, saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Gazze Şeridi'nde, İsrail ordusunun sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırıları ve insani yardımların engellenmesi sonucu büyük bir insani felaket yaşandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 33 bin 545 Filistinlinin öldüğü, 76 bin 94 kişinin yaralandığı ve binlerce kişinin enkaz altında olduğu ifade edildi.

Kaynak: anadolu ajansı