6 Şubat'ta yaşanan depremde en çok etkilenen şehirlerden olan Hatay'da üzüm hasadı başladı. Bu sene yaz ayları oldukça sıcak geçen hatta 50 dereceyi bulan hava üzüm hasadını kötü etkiledi.

Çoğu bölgede ürün neredeyse olmadığı gibi, bazı bölgelerde yarıdan bile az toplanabildi. Ağızlarda inanılmaz güzel bir tat bırakan Hassa üzümü tarlada 10 ile 13 TL arasında satışa sunuluyor.

IBAN ile ödeme alan işyerlerine para cezası! IBAN ile ödeme alan işyerlerine para cezası!

Tarım işçisi Hatun Aslan, yapılan işlerin zorluğunun altını çizerken, “İşimiz zor, kolay desek olmaz. Yevmiye, emeğimize göre az” diyerek sitemde bulundu.

Hasat geçen senelere göre oldukça az ama fiyatlar iyi”

Hasadın önceki senelere oranla çok az olduğunu belirten Mehmet Güler, “Hasat geçen senelere göre eksik ama fiyatlar iyi. 10 ile 12 TL arasında fiyatlar” dedi.

“Üzümü burada 10 TL’ye veriyoruz, markette 30-40 TL'ye kadar çıkmış durumda.”

Market ve tarlalar arasındaki fiyat aralığına tepki gösteren İsmet Teke, “Hassa bölgesinde Söğüt üzümü çok meşhurdur. Bu sene sıcaklardan dolayı verimler geçen sneye oranla 3’te 1 oranına kadar geriledi. Genede fiyatlar tatmin edici. Bizi huzursuz eden; mazotun ve gübrenin fiyatlarının yüksek olması. Fiyatlar; 12-13 TL arasında. İşçiliği çıkardığımızda 10 TL. Üzümü burada 10 TL’ye veriyoruz, markette 30-40 TL. Üretici asla arabulucuya kıyasla bir şey kazanmıyor. Halkımız istediği gibi üzüm tüketemiyor” ifadeleriyle dikkat çekti. (haber global)

Editör: Haber Merkezi