Kadınların toplum hayatındaki yerleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınları her zaman birinci planda tuttuğuna dair vurgu yapan kitap, en önemlisi de Türk kadınının modernleşme ve bağımsızlık sürecindeki yadsınamaz rolünü gözler önüne serdi ve sermeye devam ediyor.

Demet Evgar'dan yeni proje: Afife Jale'yi canlandıracak Demet Evgar'dan yeni proje: Afife Jale'yi canlandıracak

Önsözünü Türk gazeteci, araştırmacı yazar Rıza Zelyut'un yazdığı kitapta Anadolu'nun zor şartlarda yetişen yazarın gözünden tarihe adını yazdıran Türk kadınlarının portrelerini okuyucularla buluşturuyor.

CUMHURİYET İLE GELEN DÖNÜŞÜM

Gazi Mustafa Kemal'in kadınlara yönetik söylediği; "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünü kitabın ana teması olarak düşünen Deniz Kuşça, Türk kadınının öncelikli olarak vatanseverlik ve cesaretlerini sayfalarına taşıyor. ""Milli Mücadele ve Cumhuriyet Kadınları" isimli eserinde kadınların bilimsel, sosyal ve politik arenadaki başarılarını kaleme alarak Türk kadınının Cumhuriyet ile birlikte yaşadığı değişimi de okuyucularına vurucu ve sade bir dille anlatıyor.

Sanatçısından milletvekiline, Manş Denizi'ni aşan kahraman Türk kadınlarına kadar birçok ilham verici ve ışık tutan hikaye Türkiye'de ve dünyada kadınların ve gençlerin kendilerine olan güveni artırmayı amaçlıyor.

İLHAM KAYNAĞI KIZI SILA OLDU

Yazar Deniz Kuşca, "Milli Mücadele ve Cumhuriyet Kadınları" adlı kitabına kızı Sıla'nın da ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. Kadınların tarihi ve bugünlere taşıdıkları mirası geniş bir perspektifle aktarabilen ve okuyuculardan da yoğun ilgi gören kitap üçüncü baskısını yapmaya hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi