Eskişehir'de 25 yıldır büyükşehir belediye başkanlığı görevini sürdüren ve 6. dönem için CHP'den adaylık başvurusunda bulunan Yılmaz Büyükerşen, bu kez aday gösterilmedi. 86 yaşındaki Büyükerşen'in yerine, onun işaret ettiği Ayşe Ünlüce aday gösterildi.

Büyükerşen, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sunduğu Nokta Atışı programına konuk olarak yaşanan süreci şöyle özetledi:

Büyükerşen, "Bu dönem, 25 sene dolunca aday olmamayı düşünüyordum. 'Artık yeter' diyordum. Bir de değişimcilik çıktı. Benim yaşlı olduğum da belli. 86 yaşındayım. Tadında bırakalım bu işi, artık dinleneyim.

Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

Yazacağım yazılar, okuyacağım kitaplarım var, yeni kitaplar yazacağım" ifadelerini kullanarak adaylıktan çekilmeyi düşündüğünü söyledi.

Ancak, adaylık için son başvuru tarihi geçtikten sonra partisinden gelen talimat üzerine, genel başkanın isteği doğrultusunda adaylık başvurusunu yaptığını belirtti. Bu süreçte, anketlerle de değerlendirildiğini ve sonuçların kendisine yansıtıldığını ifade etti.

Genel Başkan ile yaptıkları görüşmede, anket sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu ancak Eskişehir'deki değişim isteği ile ilgili anket sonuçlarından dolayı üzüldüklerini belirtti. "Anket olunca zaten kırıldık. Üç belediye başkanı, üçümüz de kırıldık" dedi.

Kaynak: sözcü