31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde YRP adayı Emrulah Yıldırım'ın seçimi 2 oy farkla kazandığı belirtildi. Ancak AKP ve DEM Parti arasında az oy farkı bulunan üçüncü sıradaki adayların seçim sonuçlarına itiraz etmesi üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

Yapılan sayımda, bu kez AKP'nin adayı Eşref Mutlu'nun 18 oy farkla seçimi kazandığı açıklandı.

Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

YRP'nin de İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmasıyla birlikte, DEM Partili bir grup seçim sonucunu protesto ederek basın açıklaması yaparken, YRP'li grup ise partilerinin seçim koordinasyon merkezi önünde toplanarak yolun trafiğe kapanmasına neden olan konteynerleri ateşe verdi.

Polis ekipleri müdahale ettiği sırada, Güroymak İlçe Emniyet Müdürü ve 4 polis hafif şekilde yaralandı. Olaylar sırasında 14 kişi gözaltına alındı.

Bitlis Valiliği, yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaparak, DEM Partili grupların protesto eylemi sırasında YRP taraftarlarının belediye binası ve kamu malına zarar verdiğini, polise mukavemet ettiğini ve trafik güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

Ayrıca, 14 kişinin gözaltına alındığı ve 5 polis memurunun hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

Kaynak: BirGün