Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' ve Değişim Mesajı Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' ve Değişim Mesajı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel yönetim genel seçimlerinin sonuçlarını seçime katılan siyasi partilerle paylaşmak üzere toplantı düzenledi.

YSK Başkanı Ahmet Yener başkanlığındaki toplantıya YSK üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantıda, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun çerçevesinde sonuçların partilere raporlanmasına ilişkin çalışmalar ele alındı.

Buna göre anket sonuçları 31 Mart'ta YSK Seçim Bilgi Sistemi'ne (SEÇSİS) kaydedilecek. İmzalı sayım cetveli, sandık sonuç tutanakları ve birleştirilmiş kayıtlar, oy kullanma süresinin bitiminden sonra SEÇSİS ile eş zamanlı olarak Siyasi Partiler Portalı (SİPPORT) üzerinden seçime katılan siyasi partilerin kullanımına sunulacak.

Seçim günü siyasi partiler, oylama sonuçları, imzalı sayım cetvelleri, birleşik oylama sonuçları ve tutanakları ile seçim sonuçları değişim sisteminin uygulamasına ilişkin bilgilere ulaşabilecek. Seçim gününde ülke çapındaki seçim sonuçlarını SİPPORT üzerinden gösterir.

Ayrıca seçime katılan partilerin temsilcileri de süreci YSK üzerinden canlı olarak takip edebilecek.

2 Ocak'taki YSK toplantısında 36 siyasi partinin seçimlere katılabileceği belirlendi ve Yenilik Partisi ile Genç Parti'nin seçimlere katılmayacağı açıklandı.

Kaynak: karar