Yeni yılla birlikte daire fiyatlarında fahiş artışlar yaşandı. Halihazırda ödenen tutarlar neredeyse %220 oranında arttı.

İstanbul'da bazı yerlerde bilet fiyatlarının fahiş oranlarda arttığı gözlendi. Esenyurt'ta bir site için kotaların yüzde 220 civarında arttığı anlaşılıyor.

Site sakini Niyazkılıç Niyaz, 12 ay boyunca aralıklı olarak yapılan artışların Ocak ayındaki son artışla birlikte 1,39 liradan 3 bin 300 liraya çıktığını söyledi. Yasal olarak daire sahipleri bu duruma itiraz edebilir. Avukat Yunus Emre Çakıroğlu, tarifelerdeki fahiş artışa rağmen apartman sahiplerinin inşaat toplantılarına katılması ve burada alınan kararlara uyması gerektiğini söyledi.

'BÖYLE YAŞAMAK İMKANSIZ'


Esenyurt'ta bir arsa üzerinde ev sahibi olan Niyazkılıç Niyaz, Ocak ayındaki son taksit artışının yüzde 220'ye yakın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Mesajı Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Mesajı

“Bu arsada 3+1 iki dairem var. Bir yıl önce 3+1 ücreti 1.039 liraydı. Bunlar 12 ayda kademeli olarak birkaç kat artarak nihayet bu yılın Ocak ayında 3.300 liraya ulaştı. Yaklaşık yüzde 220 oranında bir artış tahmin ediyoruz. O yüzden artık o kotalarla yaşamak mümkün değil.

Sitedeki daire sahiplerinin çoğunluğu Türk ailelerdir. Asgari ücretle yaşayan insanlar var. Şimdi neredeyse kiralarla aynı seviyeye geldi. Bu vergilerle yaşamak mümkün değil. Yasa dışı hareket ediyorlar.

Kanun diyor ki; Ona göre, hisseleri artırmak için yılda en az bir kez, Ocak ayında ortaklar genel kurulu yapılması gerekiyor. Ama "geçici yönetim" adı altında, kanuna bakmadan, daire sahiplerinin tepkilerine bakmadan, bize danışmadan, kendi inisiyatifleriyle hareket ediyorlar.

10 yıl geçti, anlaşma yok. Projeyi inşaat dönemi boyunca kaçak olarak uyguladı. Projede başka bir şey daha var. Ancak inşaattan sonra farklı bir vizyon görüyoruz.

Şimdi o parkta bir yüzme havuzu var. Projeye göre 2 adet yüzme havuzu olması gerekirken burada 1 adet yüzme havuzu var. "Küçük ve orta düzeyde eksiklikler var" dedi.

Kaynak: KARAR