Meteoroloji Genel Müdürlüğü 31 il için sarı ve turuncu kod alarmı verdi. Uyarı yapılan illerde kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Açıklamada çığ, buz oluşumu, don ve ulaşımda aksama tehlikesine dikkat çekiliyor.


Sarı ve turuncu alarm veren iller sırasıyla şöyle: Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa. , Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN KAR UYARISI

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, hafta sonu Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara bölgesine yayılması bekleniyor. İl genelinde yağışlarla birlikte mevsim normallerinin altındaki sıcaklıkların 2-4 derece düşerek kış değerlerine ineceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü yağmur şeklinde ortaya çıkacak yağış, pazar günü karla karışık yağmur, öğleden sonra ise kar yağışına dönüşecek. Pazartesi günü öğle saatlerine kadar yerel bölgelerde yoğun kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri ​​arasında ise mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

BARI KARADENİZ İÇİN YOĞUN KAR UYARISI

Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yoğun kar uyarısı yapıldı. Batı Karadeniz bölgesine yönelik uyarıda şu ifadeler yer aldı: "Yoğun kar bekleniyor." Hava durumu uyarısı şu şekildeydi:

CUMA GÜNÜ ETKİSİ ARTACAK

Son değerlendirmelere göre; 25.01.2024 Perşembe günü öğleden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin üst kesimleri, Kuzey Kastamonu'nun üst kesimleri ile Güney'in üst kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Sakarya'nın doğusunda. Cuma günü kar yağışının artması bekleniyor; Hafta sonlarını vurması beklendiğinden ulaşım aksaması, buzlanma, don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Güneydoğu Anadolu bölgesinde de şiddetli yağışlar kaydedildi. Meteoroloji açıklamasında, "26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren sabah saatlerinden itibaren Gaziantep çevresi, Osmaniye'nin doğusundaki yaylalar, Şanlıurfa ve Mardin'in kuzeyi ile Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzey ve batısındaki yaylalarda yağışlar yaşanacak.

Yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı (10-20 cm. Şanlıurfa'nın güneyi ile Mardin'in güneyi, Diyarbakır ile Adıyaman'ın güneyi ve doğusu ile Kilis ve Batman çevrelerinde sağanak ve sağanak yağış bekleniyor.

"Dağlık alanlarda ve dik karla kaplı yamaçlarda ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinin azalması, buzlanma ve don oluşumu, çığ tehlikesi karşısında dikkatli ve dikkatli olunmalıdır."

BUGÜN YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizde gökyüzünün genel olarak çok bulutlu, Doğu Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'da geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu'da Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta'da bulunmaktadır. Kırklareli'nin çevresi ve kıyı kesimleri yağışlı geçecek.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor;

Marmara Bölgesi için "çok şiddetli yağış" uyarısı! Marmara Bölgesi için "çok şiddetli yağış" uyarısı!

Bolu, Kastamonu, Karabük çevresi, Zonguldak illerinin yukarı kesimleri, Bartın, Düzce, Güney ve Doğu Sakarya'nın üst kesimleri, Güneydoğu Anadolu geneli, Kuzeydoğu Doğu Anadolu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari kuvvetli olacak çevre bölgelerde ise Adana'nın kıyı bölgeleri, Van'ın güneyi ve doğuda Erzincan, Tunceli ve Malatya ilçeleri bulunmaktadır.

Sabah ve akşam saatlerinde yer yer sis ve sis, orta ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Kaynak: HÜRRiYET