Lazer teknolojileri tıbbın birçok alanında kullanılmaktadır ve estetik uygulamalar da bunlardan biridir.

Lazer tedavi yöntemleri cildi gençleştirmek, cildi sıkılaştırmak, lekeleri, yara izlerini, doğumsal çatlakları gidermek, saç tedavileri, çeşitli cilt rahatsızlıkları ve epilasyon uygulamalarında yıllardır güvenle kullanılmaktadır.

Son dönemde özellikle cilt gençleştirme ve sıkılaştırma gibi kozmetik uygulamalarda lazer teknolojileri ön plana çıkmaktadır.

Şişli Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, estetik uygulamalara yönelik geliştirilen Fotona SP Dynamis lazer teknolojisi ile tüm yüz ve boyuna uygulanabilen 4D cilt gençleştirme hakkında bilgi verdi.

Bu lazer kombinasyonu iki tamamlayıcı dalga boyunu birleştirir ve etkili tedaviler sunar. Erbium-YAG ve Nd-YAG lazer sistemleri cildin üst ve alt katmanlarını hedef alarak tamamlayıcı tedavi sağlar.

Ameliyat gerektirmeyen, ağrısız, ayakta tedavi yöntemi olup, tedavi sonrasında kişi günlük hayatına rahatlıkla dönebilmektedir. Yaşlanma karşıtı lazer tedavileri dolgu ve botoks gibi enjeksiyon uygulamalarını tercih etmeyen hastalar için de uygundur.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Onaylı randevu dönemi başlıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Onaylı randevu dönemi başlıyor

Bu tedavinin amacı kırışıklıkları ve azalmış cilt dokusunu ortadan kaldırarak dolgunluk ve sıkılık sağlamaktır. Tedaviden sonra yüz ve boyun yeniden şekillendirilir, sıkılaştırılır ve parlak, pürüzsüz ve canlı görünür.

Cildiniz 4 adımda gençliğine kavuşuyor

4 boyutlu cilt gençleştirme, güçlü bir kaldırma etkisine sahip, ameliyatsız (non-invaziv) bir tedavidir. Bu tedavide yüz ve boyun aynı anda yenilenir. Alın, yanaklar, ağız çevresi, dudaklar, burun, kulak önü, çene, göz çevresi ve göz kapakları, çene, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilir.

4D yüz gençleştirme adım adım uygulanan bir tedavidir. Her adım cildi gençleştirir, daha sıkı, dolgun ve genç bir görünüm kazandırır.

1.Erbium-YAG Smoothlifting

Pürüzsüzleştirme aşaması, yüz derisinin üst katmanını ve ağız içindeki dudakların, diş etlerinin ve yanakların mukozasını ısıtır. Isıtılan dokuda kolajen üretimi aktive olur ve belli bir sıcaklığa ulaşıldığında kas lifleri kasılarak gerginlik sağlanır. Göz kapakları dahil olmak üzere yüzün tüm bölgesine ve ağız içine uygulanır.

2. FFAC3 Nd-YAG rejuvenasyon

2. aşamada cildin orta kısmı hedef alınır ve derin ısıtma ile ablatif olmayan kollajen uyarımı etkinleştirilir.

3. PIANO Nd-YAG sıkılaşma ve sıcak lipoliz

Piano modunun amacı derinin alt katmanını ve deri altı yağ dokusunu ısıtmaktır. Özellikle göz altındaki yağ torbalarının, sarkan yanakların, boyun bölgesinin, kol içlerinin ve bacak iç derisinin sıkılaştırılmasında etkilidir.

4. Erbium-YAG yüzeyel peeling

Son aşamada ciltte küçük delikler açılarak yüzeysel bir peeling gerçekleştirilir. Parlak noktalar giderilir, ince kırışıklıklar açılır, cildin nem ve sebum dengesi kontrol edilir.

Ağızdan uygulanması tedavinin etkisini artırır.

Dört boyutlu yüz gençleştirmede cilt sadece dışarıdan değil aynı zamanda ağzın içinden de uygulanır.

Yüz bölgesine hem içten hem de dıştan uygulanan bu tedavi, cildin en derin kısmına nüfuz ederek, geleneksel lazerlerin veya invaziv olmayan cihazların nüfuz edemediği derinin daha derin katmanlarında kollajen oluşumunu uyarır.

4D yüz gençleştirme vücudun doğal kollajen üretimini uyararak daha sıkı ve elastik bir cilt sağlar.

Cilt daha parlak ve pürüzsüz hale gelir. Her seans yaklaşık 45-60 dakika sürer ve işlem öncesi rahatsızlığı azaltmak için lokal anestezi uygulanır. Yaklaşık 3-4 haftada bir tekrarlanan 4-6 seans sonunda cilt sıkılaşarak genç bir görünüme kavuşur. Tedavi sonunda hatırlatma seansları uygulamak etkinin daha uzun sürmesini sağlayabilir.

Bu uygulama herhangi bir gravür gerektirmez; İp sıkma, dolgu, botoks ve ameliyatı tercih etmeyen kişiler için kullanışlı ve uygun bir seçenektir.

Hastalar tedavi sonrasında günlük aktivitelerine devam edebilirler.


 


 

Kaynak: MEMORİAL