Marmaray, Başkentray ve İZBAN 19 Mayıs'ta ücretsiz olacak Marmaray, Başkentray ve İZBAN 19 Mayıs'ta ücretsiz olacak

Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yılın ilk 4 gününde 81 ilde arama kaydı bulunan firarilere yönelik operasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu kapsamda 4 bin 853 kaçağın yakalandığını bildiren Yerlikaya, bu kişilerden 4 bin 780'inin 5 yıla kadar, 33'ünün 5-10 yıl, 40'ının ise 10 yıl ve üzeri süredir arandığını belirtti.

Yerlikaya, 867 kişinin soygun, 355'inin dolandırıcılık, 167'sinin yağma, 53'ünün cinayet, 123'ünün cinsel suçlar, 948'inin uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından, 66'sının terör suçlarından, 532'sinin ise kaçakçılık ve organize suçlardan yakalandığını vurguladı.

Kaçak suçluların sokaklarda dolaşıp ailelerin huzurunu bozmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Yerlikaya, açıklamasında şunları söyledi:

“İl jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 81 ilde yürüttüğü operasyonlarda sokak, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, kimlik kontrollerinde bu kişiler yakalanarak adalete teslim edildi. Operasyonlara katılan valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet başkanlarımızı, sahil güvenlik, polis ve jandarmalarımızı tebrik ediyorum.”

Kaynak: TRT HABER