Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi

ABD'nin New Jersey eyaletinde İslamofobi bir kişinin ölümüne neden oldu. Mescid-i Muhammed-Newark Camii önünde silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İmam Hasan Şerif, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

New Jersey Başsavcısı Matthew Platkin, saldırının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Şu ana kadar toplanan kanıtlar, saldırının önyargı veya terör eylemi nedeniyle gerçekleştirildiğini göstermiyor" dedi.

The Guardian gazetesinin haberine göre Platkin, vurulma olayıyla ilgili bilgi veren herkese 25 bin dolar ödül verileceğini belirterek, şöyle konuştu: "Müslüman toplum başta olmak üzere dünya ve eyaletimizde yaşayan birçok topluluğa karşı önyargıların artmasıyla birlikte , New Jersey'deki cinayet haberinin ardından, "Şu anda korku ve endişe duyan çok sayıda insan olduğunu biliyorum" dedi.

Saldırıyla ilgili soruşturmalar devam ederken, failin hâlâ yakalanamadığı da unutulmamalıdır.

En büyük Müslüman sivil hakları ve savunuculuk örgütü olan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New Jersey şubesi, bilgi topladığını söyledi ve insanları yerel polisle iletişime geçmeye çağırdı. Konsey sözcüsü Dina Sayedahmed yaptığı açıklamada, "Bu olaydan derin endişe duyuyoruz" dedi.

Kaynak: KARAR