Türkiye'de kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların vakit geçirmek için kapalı mekanları tercih etmesi, okulların açılmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı adeta yıldızlara yükseldi. 

HASTANEYE BAŞVURAN 100 KİŞİDEN 70'İNİN GRİBİ VAR

Sadece Başakşehir Çam ve Normal günlerde 1.000 olan Sakura Hastanesi acil servisine başvuru sayısının son 2 haftada 2, hatta 3 katına çıktığı öğrenilirken, 70'inin ise çıkış yaptığı belirtildi.


UZMANLAR MASKE TAKIN DEDİ

Niğde'de Uyuşturucu Operasyonunda 14 Zanlı Tutuklandı Niğde'de Uyuşturucu Operasyonunda 14 Zanlı Tutuklandı

Son günlerde koronavirüs vakalarının arttığını kaydeden uzmanlar, vatandaşları kapalı alanlarda maske takmaları konusunda uyarıyor. Yetkililer, özellikle mesai saatleri dışında toplu taşıma araçlarında yaşanan sıkışıklığı dikkate alarak risk grubundaki kişilerin maske takmasını tavsiye ediyor.

RİSK ALTINDA OLANLAR DİKKAT!

NTV'nin aktardığı habere göre semptomlarda herhangi bir farklılık olmadığı, risk gruplarına grip aşısının da önerildiği kaydedildi. Uzmanlar, 65 yaş üstü, kalp, şeker ve akciğer hastalarının ve kanser tedavisi görenlerin risk altında olduğunu belirterek, bu kişilerin çok daha dikkatli olmalarını istiyor.

 

Kaynak: son dakika