Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin yargı içinde korunduğuna dair iddiaları araştırmak üzere üç müfettiş görevlendirmişti. Müfettişlerin aylar süren soruşturması sonucunda hazırlanan 680 sayfalık rapor, çarpıcı ayrıntıları gün yüzüne çıkardı.

Rapor, örgütün yargıdaki bağlantılarını ve Adnan Oktar'a bağlı kişilerin dosyalarının İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi'nde nasıl bozulduğu üzerine detaylı bir inceleme yaptı. İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi üyelerinin, cinsel saldırı iddialarını "rızaları var" diyerek esastan bozduğu kararı da rapor kapsamında ele alındı.

Rapora göre, söz konusu daire üyeleri tarafından verilen tahliye kararı, yurtdışı yasağının kaldırılması ve hatta operasyon günü polise ateş açtıkları silahın iadesine dair verilen kararlar, soruşturmanın merceği altında bulunan konulardan sadece birkaçı.

Gaziosmanpaşa'da Uyuşturucu Ticaretine Gözaltı Gaziosmanpaşa'da Uyuşturucu Ticaretine Gözaltı

Ancak dikkat çeken bir başka nokta ise, soruşturmayı yürüten HSK müfettişlerinin bir gün görevden alındığı, ancak itirazlar üzerine aynı gün göreve iade edildiği bilgisi oldu. HSK kaynaklarına göre, görevden alma kararından bir kısmı haberdar değildi.

Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu'nun özel haberinde HSK müfettişlerinin göreve iade edildikten sonra raporlarını tamamladığı, ancak görevden almaya sebep olan kişinin bir AKP yöneticisi olduğu iddiaları gündeme geldi. 

Raporda, Adnan Oktar'ın yargılandığı davada, mağdurların avukatlığını yapan Eser Çömlekçioğlu'nun HSK'ya yaptığı şikayette, daire üyelerinin Ankara'ya giderek görüşmeler yaptıkları ve müfettişlerin görevden alındığı belirtildi.

Ayrıca, Reyhan Yaman'ın eşi Önder Yaman'ın Ankara'daki görüşmelerin tespiti için HTS kayıtlarının ve kamera kayıtlarının dosyaya eklenmesi talep edildi.

Raporda ayrıca, eski İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu ve İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi Savcısı Ali Parlar'ın Adnan Oktar örgütü üyeleriyle organik ilişkileri, geçmişte dosyaların nasıl kapatıldığı gibi önemli tespitlere de yer verildi.

HTS kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, mahkeme sürecindeki telefon trafiği ve mahkemenin verdiği kararların şaibeli olduğuna dair çeşitli bulgular da raporda yer aldı.

Kaynak: cumhuriyet