İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'u vurması beklenen lodos konusunda uyarıda bulundu.

Yarın öğleden sonraya kadar kenti etkileyecek güneybatı rüzgar nedeniyle hava ulaşımı ve denizcilik hizmetlerinde aksamalar, çatı ve tabelaların düşmesi, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve yanma gazlarından zehirlenmelerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre İstanbul güne parçalı bulutlu bir hava ve sıcaklığın 11 derece civarında olmasıyla başladı. Rüzgarın öğle saatlerinde güneybatı (güneybatı) yönünden şiddetini arttırarak, saat 21.00'den itibaren kısa süreli, saatte 40 ila 80 kilometre hızına ulaşacak sağanak yağışa dönüşeceği tahmin ediliyor. 

SICAKLIK 8 İLE 10 DERECE DÜŞECEK

Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması


Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara bölgesine yayılması beklense de, bu hafta sonundan itibaren 12 ila 15 derece arasında seyreden sıcaklıklar, cumartesi gününden itibaren kış değerlerine göre 8 ila 10 derece arasına düşecek.  Bu düşüşle birlikte zaman zaman kuvvetli sağanak yağışlar görülecek.

Kaynak: karar